Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı!

Son dakika haberi.. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı usta sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. Metin Akpınar Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında, 'Menderes Rusya ile anlaşmaya çalışmış ihtilal olmuştu, Süleyman Demirel yüzünü kuzeye dönmüştü ihtilal oldu, Bakalım bundan sonra darısı kimin başına...' ifadelerini kullanmıştı

Takip Et

Usta sanatçı Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Sanatçı müsvettesi, bunun bedelini yargıda ödeyeceksin.' diyerek yargıya talimat vermişti

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar iç savaş ve darbe çağrısında bulunmasına yönelik sözlerinin inceleneceği öğrenildi.

Savcılıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Oyuncu Metin Akpınar'ın Halk TV'de yayınlanan Halk Arenaası isimli programda, katıldığı bir televizyon programında darbe çağrısında bulunduğu iddia edilmişti.

İLGİLİ HABER

METİN AKPINAR NE DEDİ?

Akpınar şu ifadeleri kullanmıştı; Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler, Menderes Rusya ile anlaşmaya çalışmış ihtilal olmuştu, Süleyman Demirel yüzünü kuzeye dönmüştü ihtilal oldu, Bakalım bundan sonra darısı kimin başına.." 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin