Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: 2 sene sonra bir ilk


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: 2 sene sonra bir ilk

Piyasaların genel beklentisi faizin değişmeyeceği yönündeydi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltti. Sabah saatlerin 7,71 ile rekor kıran dolar/TL, faiz artış kararıyla birlikte 7,55 düzeyine kadar çekildi.

Takip Et

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği kritik faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası, eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faizler 200 baz puan artışa gitti ve politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde10,25 düzeyine çıkardı.

Merkez politika faizini mayıs ayında yüzde 8.25’e düşürmüş, haziran, temmuz ve ağustos aylarında değişiklik yapmamıştı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

2019 yılının Temmuz ayında göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görev süresi boyunca ilk defa faiz artışına gitti. Merkez Bankası en son 2018 yılının Eylül ayında faiz artışına gitmişti.

FAİZ KARARININ ARDINDAN DOLAR VE EURODA SON DURUM

Son haftalarda rekor üstüne rekor kuran döviz kurları, Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde açıkladığı faiz artışı kararı sonrasında hızla geri çekildi. Her gün kademe kademe yükselişini sürdüren ve bu sabah 7,71'in üzerine tırmanan dolar/TL, faiz indirimi sonrasında ilk tepki olarak 7,55 kadar geriledi. Benzer bir şekilde euro/TL de 8,97'lerden 8,80'e kadar indi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin