Meral Akşener'den Erdoğan'a sert tepki: Bir Ruh hastalığı..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Meral Akşener'den Erdoğan'a sert tepki: Bir Ruh hastalığı..

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, aralarında ABD, Almanya, Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu 10 büyükelçi için 'İstenmeyen Kişi' talimatı veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var" diyerek sert sözlerle tepki gösterdi.

Takip Et

Akşener, Karar TV'de Gündem Özel programına konuk oldu. 

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Akşener, ABD tarafından yapılan, "Osman Kavala'ya yönelik açıklamanın Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesiyle tutarlı" olduğu açıklamasını hatırlatarak "Bugün Amerikan Büyükelçisi ile başlayan, arkasından diğer büyükelçilerin devreye girdiği 41 maddeye uygun davrandıklarını teyit ettiler.

Bunu ‘Biz yanlış iş yapmadık kardeşim' diye okuyabilirsiniz. ‘Uluslararası bir sistemin sonuçlarını söyledik' diyen olabilir" ifadelerini kullandı.

"ÇOK CİDDİ BİR DEVLET KRİZİ VAR"

"Elçileri savunmuyorum. Asıl iğrenç olan, vahim olan, şahsa göre ‘bugün geliyor ha' denmesidir" diyen Akşener "Bir ruh hastalığının dış politikaya yansıması var. Çok uzun zamandır bizim dış politikadaki her işimizin iç politikanın ana malzemesi edildiği, ciddi bir devlet krizi var" dedi. 

Son dakika: ABD'den skandal 'Osman Kavala ve 41. madde' açıklaması
25.10.2021

Son dakika: ABD'den skandal 'Osman Kavala ve 41. madde' açıklaması

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin