Memur Emekli maaş zamları belli oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Memur Emekli maaş zamları belli oldu

SON DAKİKA GELİŞMESİ... SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacak.

Takip Et

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacak.

Milyonlarca emeklinin gözü TÜİK’in açıklayacağı 6 aylık enflasyon verilerindeydi. Rakamlar ortaya çıktı. 5 Aylık enflasyon 35,64’tü. Haziran ayı fiyat artışı 4,95 ile emeklinin alacağı enflasyon farkı 40,59 olarak ortaya çıktı. Emeklinin alacağı bu oran zam değil enflasyon farkı. Şayet iktidar emekliyi ezdirmeyeceğiz diyordu. Bunun üstüne yapılacak bir ekleme ancak o zaman zam olarak kayda geçecek..

. Haziran ayı enflasyonu da ….çıktı. 35,64’ün üzerine Haziran ayı farkının da eklenmesiyle emeklilerin alacağı enflasyon farkı ortaya çıktı. Bu hep kamuoyunda zam olarak algılanıyor. Aslında emeklinin aldığı yasal enflasyon farkıdır. Şayet iktidar emekli için “pahalılığa ezdirmeyeceğiz” diyordu. Ortaya çıkan…rakamlık enflasyon farkının üzerine yapılacak bir ekleme zam olarak nitelendirilebilecek.

Memurlar ise açıklanan TÜİK rakamlarına göre enflasyon farkı alacak.

Memurlar ocak ayında yüzde 7,5 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri yüzde 34,85 enflasyon farkı alacak. Yzüde 7'lik toplu sözleşme zammıyla temmuz ayı toplam zam oranı yüzde 41,85 olacak.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin