Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek'ten yine çok tartışılacak açıklamalar geldi.. Her söylediği ile gündem olmayı başaran, AKP Genel Başkan yardımcılığı için adı geçen Gökçek 'yeni bir politika şart diyerek', 'Türkiye’de yaşayan 35 yaşın altında eli silah tutan ne kadar Suriyeliler varsa Türkiye’de kurulacak kamplarda askeri eğitime alınmalı ve Suriye cephesine gönderilmeli' ifadelerini kullandı.. Gökçek'in bu açıklamalarına ise sosyal medyadan tepki yağdı..

Takip Et

Gökçek, sosyal medya hesabından Suriyelilerin durumuyla ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. Gökçek açıklamalarıyla yine gündem olmayı başardı. Gökçek 'Suriyeleri silahlandıralım' dedi. Sosyal medya ikiye bölündü. Çok az bir kısım 'Silahlandıralım' derken, 'Silahlandırmayalım ve ülkelerine gönderelsinler' diyenler çoğunluktaydı..

Gökçek'İn açıklamaları sosyal medyayı ikiye böldü;

Yapılan yorumlardan bazıları şöyle;

- Gökçek'in önerisi bir 'PKK stratejisi ve IŞİD taktiği', 'Aynı taktiği terör örgütü PKK da ülkemize karşı yapmıyor mu? vatandaşlarımızı alıp, silahlandırıp yine kendi askerini, polisini vatandaşını öldürtüyor. Şimdi aynısını biz mi meşru bir ülkeye yapacağız!. Bu öneri ancak bir kabile devletine yapılır Türkiye bir terör devleti değildir.'

- Türkiye aciz bir devlet değildir, bir milleti yine kendi milletine kırdırtacak kadar da alçalmamıştır. Bir gün o verilen silahların bize döneceği de gün gibi  aşikar değil mi?..

- Melih'in yaptığı Türkiye'de bir iç savaş çıkarma çabası ve önerisi..

- Suriyeliler Suriyeye gittiğinde onları kimse öldürmüyor. Terör örgütü IŞID vardı orada bitti sayılır, Gökçekgiller bu örgütlerle araya biraz mesafe koyar, Türkiye'deki oluşumlarına set olarak mücadele eder ve meşru Suriye devleti ile temasa geçerse, ortada Suriyeli sorunu kalmaz. Suriyeli sorunu, Suriyelileri ülkelerine bir an önce gönderilmeleriyle çözülür..

GÖKÇEK'iN SURİYELİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

​”Suriye’de katliam vardı, cinayet vardı, Suriye’den kaçtı bize sığındılar, Avrupa kapıları kapatırken biz açtık. Baştan ben olmak üzere tüm AK Partililer ‘Bu gelenler bize emanet, aynı şey başımıza gelse biz ne yapardık? Suriyelilere sahip çıkmak insanlık, Müslümanlık gereğidir” dedik” ifadesini kullanan Gökçek, şöyle devam etti:

‘SURİYELİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İNSANİ BORCUMUZ’

“Suriyelilere ev sahipliği yapmak, vicdani ve insani borcumuzdur. Hem Türkiye’nin güvenliği hem Suriyelilerin topraklarına geri dönmesi için Türk ordusu mücadele veriyor. 30 bin kişilik ÖSO ordu Türk ordusu ile beraber mücadele yürütüyor.

‘KANIMA DOKUNUYOR’

Bütün bunlar olurken askerlik yaşında Türkiye’de bulunan birçok Suriyeli maalesef kafelerde keyif çatıyor, sahillerde boy gösteriyor. Kesinlikle mültecilere kol kanat gerilmesine karşı değilim ama biz savaşırken bunların oturması kanıma dokunuyor.

​’YENİ BİR POLİTİKA ŞART’

Yeni bir politika şart. Türkiye’de yaşayan 35 yaşın altında eli silah tutan ne kadar Suriyeli varsa Türkiye’de kurulacak kamplarda askeri eğitime alınmalı ve Suriye cephesine gönderilmeli.

Suriyeli çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelliler bize emanet. Başımızın üzerinde yerleri var. Biz onlara bakalım. Ama 35 yaş altı Suriyeliler çarpışsın ve ülkelerini teröristlerin elinden tekrar alıp çoluk çocuklarını ülkelerini döndürsün. Önce Suriyeli gençlere çağrım; dernekleriniz vasıtasıyla hem Suriyeli hemşehrilerinize hem Türk devletine çağrıda bulunup cepheye gitmek istediğinizi açıklayın. Göreceksiniz Türkiye’de Suriyeli tartışması bir anda bitecektir.”

Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Melih Gökçek'ten 'Suriyelileri silahlandıralım' çağrısı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin