Mehmet Şimşek Erdoğan'ın danışmanlık teklifini reddetti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Mehmet Şimşek Erdoğan'ın danışmanlık teklifini reddetti

Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye katılacağı konuşulan AKP'nin ağır toplarından Mehmet Şimşek, Erdoğan’la biraraya geldi. İddiaya göre görüşmede Erdoğan Şimşek'e danışmanlık teklif etti ve çalışmalarını parti içinde sürdürmesini istedi. ancak Şimşek siyasi görev üstlenmekten yana olmadığı belirterek Erdoğan'ın bu teklifini reddetti..

Takip Et

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetlerinde eski ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı, maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Mehmet Şimşek, önceki gün AKP genel merkezinde iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

"ERDOĞAN'DAN DANIŞMANLIK TEKLİFİ"

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, aracıların talebi üzerine Erdoğan’la biraraya gelen Şimşek’e, Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin çalışmalarını parti içinde sürdürmesi ve gerekirse danışman olarak kendisinden yararlanılabileceğini dile getirdiği öne sürüldü.

ERDOĞAN'IN TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Ali Babacan’ın ana ekibinde bulunduğu ve kuracağı yeni partide aktif rol alacağı konuşulan Şimşek’in, ekonomideki gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdiği ancak şimdilik siyasi bir görev üstlenmekten yana olmadığını ifade ettiği belirtildi.

Mehmet Şimşek siyaseti bıraktıktan sonra Londra’da bir şirkette çalışmaya başlamıştı ve kontratı gereği bir yıl daha başka bir faaliyette bulunamıyor. Şimşek’in ailesinin Ankara’da olması nedeniyle İngiltere-Ankara arasında sürekli seyahat halinde olduğu ve geçtiğimiz süreçte Ali Babacan ve ekibiyle de birkaç kez bir araya geldiği biliniyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin