Marmara'da bir deprem daha: İstanbul'da da hissedildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Marmara'da bir deprem daha: İstanbul'da da hissedildi

Marmara denizinde saat 19.52, 20.04 ve 20.09'da üç deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, ilk depremin büyüklüğü 4.0, ikinci depremin büyüklüğü 3.0, üçüncü depremin büyüklüğü ise 3.4 olarak ölçüldü. Saat 22.32'de 3.5 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depremler yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelirken, Tuzla başta olmak üzere depremler İstanbul'da da hissedildi.

Takip Et

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı;  2019.10.10 tarihinde YALOVA ACIKLARI (MARMARA bölgesinde ve saat 22:32 sularında bir deprem meydana geldi, bu deprem yerin 11.7 km derinliğinde, 3.7 büyüklüğünde oluştu. Bu depremin harita üzerinde enlemi :40.6910, boylamı ise: 29.2557

PEŞ PEŞE DEPREMLER

AFAD'ın verilerine göre, Yalova açıklarında aynı bölgede saat 20.04'te bir deprem daha meydana geldi. Yine İstanbul'un pek çok bölgesinde hissedilen depremin büyüklüğü 3 olarak ölçüldü. Bu deprem ise yerin 10.55 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli ise ikinci depremin büyüklüğünü 3.3 olarak ölçtü.

SON DEPREMLER


Kandilli Yalova açıklarında 20.09'da 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu açıkladı.

22.32'DE BİR DEPREM DAHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 22.32'de Marmara Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, bölgede hissedildi.

SON DEPREMLER

Deprem Yalova'ya 2,97 kilometre uzaklıkta ve 11,21 kilometre derinlikte meydana geldi.

YALOVA VALİSİ EROL'DAN İLK AÇIKLAMA

Yalova Valisi Muammer Erol, Marmara Denizi Yalova açıklarında meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar ve olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.


Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından kurumlarla irtibat halinde olduklarını vurgulayarak, "İlimizde meydana gelen depremin ardından herhangi bir hasar ve olumsuzluk yaşanmamıştır." dedi.

Bu arada deprem sonrasında panik yaşayan vatandaşların, evlerinden çıkarak güvenli bölgelere geldiği görüldü.

Esnaf Ömer Temel, deprem sırasında iş yerinin kapısında arkadaşlarıyla sohbet ettiğini anlatarak, "İnsanlar, 'deprem oluyor' diye bağırıp çığlık çığlığa dışarıya çıktı. Kısa süreli oldu ancak etkisini hissettik." diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin