Mansur Yavaş'ın 'İyilik Virüsü' tüm Türkiye'ye hızla yayılıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Mansur Yavaş'ın 'İyilik Virüsü' tüm Türkiye'ye hızla yayılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP hükümetinin tüm engellemelerine rağmen vatandaşlarla el ele vererek koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşün ve yardıma ihtiyacı halka destek olmaya devam ediyor. Belediyeye ait binlerce dönem arazide zirai üretime başlayan ve ülke genelindeki belediyelere örnek olan Yavaş’ın 'iyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır' sloganı ile başlattığı veresiye defteri kapatma kampanyasına Türkiye’nin dört bir yanındaki hayırseverlerin ardından devlet kurumları da katılmaya başladı.

Takip Et

Yavaş’ın “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganı ile başlattığı veresiye defteri kapatma kampanyasına ülke genelinde büyük bir desket ve katılım var.

"ASFALT-BETON YENMEZ: Belediyenin bazı ihalelerini kıstık. Asfalt dökmesek, beton sermezsek de olur. Asfalt, beton yenmez. Belediye başkanının başarısı asfaltla, betonla değil, insanımızı yemeksiz bırakmamakla ölçülür. Önceliğimiz vatandaşımızı aç-açık bırakmamak. İnsanımız akşam yatağına aç girmemeli. MANSUR YAVAŞ"

Son olarak korona virüs salgını sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Valilik Vefa Sosyal Destek Grubu da vatandaşların esnafa olan borçlarını kapatmaya başladı.
 
Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya sitesi Twitter’daki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, “İçişleri Bakanlığımızın kurdurduğu Valilik Vefa Sosyal Destek Grubu organize etti; Hayırseverlerimiz, vatandaşlarımıza ait borçların tamamını ödeyerek 200 bakkalda zimem defterini satın aldı. Gaziantep’e bu onuru yaşatan herkese çok teşekkür ederim. Kalbe Dokun Gönül Kazan” dedi.

Mansur Yavaş'ın 'İyilik Virüsü' tüm Türkiye'ye hızla yayılıyor
Mansur Yavaş'ın 'İyilik Virüsü' tüm Türkiye'ye hızla yayılıyor

MANSUR YAVAŞ: “İYİLİK HASTALIKTAN DAHA BULAŞICIDIR”
Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Mart’ta başlatılan “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasıyla aynı gün her iki belediye de salgın dolayısıyla zor durumda olan vatandaşlara yardım için kampanya başlatmıştı. Erdoğan belediyelerin kampanyalarını “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur” sözleriyle hedef almış hemen ardından 31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceğini iddia etmiş, belediyelerin banka hesapları da bloke edilmişti.

BANKA HESAPLARI BLOKE EDİLMİŞTİ
 
Banka hesabı bloke edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi de AK Parti iktidarının bu hamlesi karşısında “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganı ile yeni bir kampanya başlatmıştı.
 
Hiçbir yurttaşı mağdur etmeyeceğini belirten Başkan Yavaş, maddi durumu uygun olanların bakkallardaki veresiye defterlerini satın alarak borçları sildirmesini tavsiye etti. Yavaş çağırısında “Hemen mahallenizdeki ya da komşu mahallenizdeki bakkala, kasaba, manava gidin. Veresiye defterindeki bir ihtiyaç sahibinin borcunu ödeyin, hesabını kapatın” ifadelerini kullanmıştı.
Yavaş’ın bu çağrısıyla birlikte önce Başkentte, çağrıya kulak veren çok sayıda yardımsever, binlerce yurttaşın borcunu kapattı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin