Lütfi Elvan TBMM'de hatalı yemin edince tekrar kürsüye çağrıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Lütfi Elvan TBMM'de hatalı yemin edince tekrar kürsüye çağrıldı

Kişisel sosyal medya hesabından istifa ederek sırra kadem basan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yerine atanan Lütfi Elvan TBMM’de yemin ederek resmen Hazine ve Maliye Bakanı oldu.. Elvan, yeminin sonunda “ant içerim” ifadesi yerine “söz veriyorum” dediği için ikinci kez kürsüye çağrıldı ve yeminini tekrarladı.

Takip Et

TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, Berat Albayrak’ın istifası üzerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan yemin etti. Akar, Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’ni okutarak Elvan’ın Mersin milletvekilliğinin düştüğünü söyledi. Anayasa’nın 81. maddesi gereği Elvan, kürsüye çıkarak yemin etti. Elvan, yeminin sonunda “ant içerim” ifadesini kullanması gerekirken “söz veriyorum” diyerek yeminini bitirdi. Bunun üzerine Akar, Elvan’ı yeniden kürsüye çağırdı.

Ant içmesi ile birlikte Akar'ın Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi resmen başlamış oldu.

Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Berat Albayrak milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakan olarak atanan Elvan ile birlikte TBMM'deki milletvekili sayısı 584'e AKP'nin milletvekili sayısı ise 289'a düştü.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin