Libya'da Hafter yönetime el koydu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Libya'da Hafter yönetime el koydu

Son dakika.. Rusya destekli Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter ülke yönetimi el koydu. Ulusa sesleniş konuşması yapan Hafter 'İnsanlar hayatlarının efendisi olmalı ve geleceklerini demokrasi yoluyla seçmeli. İlk günden itibaren hedefimiz Libyalıların iradesini korumaktı..' dedi

Takip Et

Hafter, “Silahlı kuvvetlerin genel komutanlığı, ülke yönetimini üzerine alıyor ve Suheyrat anlaşmasının feshedildiğini duyuruyor. Ağır sorumluluk yüküne rağmen halkın iradesini ve verdiği yetkiyi kabul ediyoruz” diye açıkladı.

Ulusal Libya Ordusu’nun, “halkın iradesine uygun olarak” daimi sivil kurumların oluşması için koşulları yaratma konusu üzerinde çalışacağını dile getiren Hafter, “İnsanlar hayatlarının efendisi olmalı ve geleceklerini demokrasi yoluyla seçmeli. İlk günden itibaren hedefimiz Libyalıların iradesini korumaktı” ifadesini kullandı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kurulmasını öngören Suheyrat anlaşmasının ülkeyi yıktığını ve tehlikeli duruma getirdiğini iddia eden Hafter, “Ama şimdi bu anlaşma karanlık geçmişin bir parçası oldu” diye ekledi.

ABD: ÜZÜNTÜ DUYDUK

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun lideri Halife Hafter'in, ülkenin siyasi yapısını tek taraflı olarak değiştirdiğini öne süren açıklamasından Washington yönetiminin üzüntü duyduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin