Kurtulmuş'tan 'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' iddialarına cevap geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kurtulmuş'tan 'IŞİD 2 Türk askerini yaktı' iddialarına cevap geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medya üzerinden yayınlanan, '2 Türk askerinin terör örgütü IŞİD tarafından yakılarak şehit edildiği' iddiaları üzerine sert bir açıklama yaptı. Kurulmuş: Bu hainler toplumda korku yaratmak için bu tür videolar yayınlıyor ve bası sosyal medya kullanıcıları da bu kara propagandaya alet oluyor, Bu video görüntüleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından, TSK tarafından teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Bu tür görüntüleri yayımlamak vatanseverlik değildir.

Takip Et

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu gündemini özetlemisinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun MHP ile yürütülen yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı “MHP ile görüşmelerimiz başından beri açık ve şeffaf olarak ilerliyor” dedi

İLGİLİ HABER

IŞİD’İN YAYINLADIĞI İNFİAL YARATAN GÖRÜNTÜLER

Kurtulmuş, IŞİD’in yayınladığı infial yaratan görüntülere ilişkin bir soruya ise ” Bu video görüntüleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından, TSK tarafından teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Olsa paylaşırız. Özellikle bunu sorduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu tür terör örgütleri; olsun olmasın böyle videolar yayımlayarak halkı korkutmaya içine kapatmaya çalışıyorlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. DEAŞ’la fiilen bir savaş halindeyiz. Bu tür görüntüleri yayımlamak vatanseverlik değildir. Ulusal medyada çok şükür dayanışma var. Bu medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABER

OHAL UZAYACAK MI?

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz ihanetinin ardından 5 buçuk ay önce ilan edilen ve Ocak ayının ortasında bitmesi planlanan OHAL ile ilgili “OHAL gerektiği kadar olacaktır. Arzumuz referandum sürecinde kaldırılması” dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin