Sefter Taş ve Fethi Şahin gerçeği ortaya çıktı: Babası konuştu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Sefter Taş ve Fethi Şahin gerçeği ortaya çıktı: Babası konuştu

İnternette dolaşan ve gerçek olup olmadığı tartışılan, Türkiye'de infial yaratan görüntülerle ilgili yeni gelişmeler var. Vahşet videosunda terör örgütü IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğü iddia edilen 2 kişiden biri olan Fethi Şahin'in 3 yıl önce IŞİD'e katıldığı ve ailesini arayıp "pişmanım, beni kurtarın" dedi öğrenildi. Yine yakıldığı iddia edilen ve Kilis'ten IŞİD tarafından kaçırılıp rehin alınan Sefter Taş'ın ailesi konuştu: Sefter’in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz.

Takip Et

Radilak dinci terör örgütü IŞİD’in geçtğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayınladığı ve toplumda infial yaratan, kan donduran görüntülere ilişkin yeni gelişmeler ve bilgiler geliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Genelkurmay Başkanlığı'nca inceleniyor, henüz teyip edemedik. Başka bilgi ve haberlere itibar etmeyiniz.." açıklaması yaptı..  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, korkunç görüntülere ilişkin  "IŞİD'in 2 Türk askerini yakarak infaz ettiği iddialarıyla ilgili, “Benim detaylı bir bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz. Biliyorsunuz özellikle sanal dünyada çok değişik manipülasyonlar yapılabiliyor. Bunu görmeden hem Silahlı Kuvvetlerimiz, hem Savunma Bakanımız, konuşmadan bu konuya bir beyanat vermek doğru olmaz” dedi...

İLGİLİ HABER

ORGÜTÜN İNFAZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN 2 KİŞİ

Korkunç görüntülerdeki 2 kişiden birinin  2,5 yıldır örgütün einde rehin olan Iğdır nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Sefter Taş diğerinin ise Konya nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Fethi Şahin olduğu iddia ediliyor.

FETHİ ŞAHİN'İN AİLESİ: ASKER DEĞİLDİ 3 YIL ÖNCE IŞİD'E KATILDI

Fethi Şahin’in ailesi ise gencin asker olmadığını yıllar önce IŞİD’e katıldığını söylüyor. Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Arıkören köyünde ikamet eden Şahin ailesinin dün sabah görüntülerin internete düşmesi üzerine Çumra İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek ifade verdikleri öğrenildi. Sözcü gazetesinde yer alan bir habere göre Şahin hakkında köylülerin anlattıkları IŞİD'li olduğunu doğruluyor. Köylüler, “Fethi Şahin 3 yıl kadar önce ortadan kaybolmuştu. Suriye’ye gittiği IŞİD’e katıldığı iddia ediliyordu. Birkaç ay önce ailesini telefonla arayıp ‘pişmanım, beni buradan kurtarın’ diye yardım istemiş. Sonra da işte bu görüntü iddiaları ortaya çıktı” dediler.

Sefter Taş Işid yaktı mı?Görüntülerde yakılarak şehit edildiği iddia edilen er Sefter Taş

Sputnik’ten Hikmet Durgun'a konuşan asker Sefter Taş’ın babası Aydın Taş ise  “Eşim ve çocuklarım olayı duydular, sinir krizi geçirdiler. Annesi halen baygın” dedi. Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Eratan köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Taş ailesi görüntülerde yer aldığı iddia edilen çocuklarının, öldürüldüğüne inanmak istemiyor. Sefter Taş, Senem ve Aydın Taş çiftinin en büyük oğlu, çiftin 6 çocukları daha var. Aile şu anda acı içinde.

İLGİLİ HABER

SEFTER TAŞ'IN  BABASI: ANNESİ HALA BAYGIN, HALA ÖLMEMİŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Korkunç videoda yakılarak şehit edildiği iddia edilen ve 2,5 yıl önce Kilis sınırındaki Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda Terör örgütü IŞİD'in saldırısı sonucu çıkan çatışmada kaçırılan er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, iğne ile ayakta durduğu belirterek güçlükle yaşadıklarını anlattı. Oğlunun öldürüldüğüne inanmak istemediklerini belirten acılı baba,  “Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Sefter’in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Sefter’in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu’na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi.” diye konuştu.

 

 

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin