Kurtulmuş'tan Genel Af ve EYT Açıklaması: Seçime kadar...


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kurtulmuş'tan Genel Af ve EYT Açıklaması: Seçime kadar...

AKP'li Numan Kurtulmuş, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil." açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, MHP'nin af teklifi konusuyla ilgili de "Seçime kadar gündeme gelmesi zor" dedi. Açıklama, Yerel seçimlerden önce af çıkacak yorumlarına neden oldu...

Takip Et

AKP'li Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayın programında, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ve af konusuna ilişkin konuştu.  Kurtulmuş, EYT için "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil." dedi.

SEÇİME KADAR AF...

Kurtulmuş af konusunda da "Seçime kadar gündeme gelmesi zor" dedi.

ERDOĞAN'DAN EYT BEKLEYENLERE SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Milyonlarca vatandaşın büyük bir umutla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) konusuna geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz" diyerek son noktayı koymuştu. Erken yaşta emekliliğin ülkemize yıllık ilave maliyetinin 26 milyar lira olacağını öne süren Erdoğan, "Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı?" demişti.

ERKEN YAŞTA EMEKLİLİK DEĞİL, VERİLEN HAKKIN GERİ ALINMASI

1999 yılında ve belli sayıdaki bir grubun yararlanacağı, konunun erken yaşta emeklilik değil, bu yıldan önce imzalanmış olan emeklilik sözleşmesine göre tanınmış bir hakkın, daha sonra çıkarılan bir yasayla geri alınmasına karşı başlatılan bir hak arayışının söz konusu olduğu ifade ediliyor.. Bu yıldan önce 3600 iş günü ve 25 yıl süresini dolduranların emeklilik haklarının verilmesi talep ediliyor.

MHP'Lİ VEKİLLERİN ÇEKİMSER KALMASI SONUCU REDDEDİLMİŞTİ

İYİ Parti''nin EYT ile ilgili Meclis'e önergede bulunmuş, muhalefetin oy birliği ile TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere kabul edilmişti. Aynı günün akşamında Genel Kurul'da oylamaya sunulan EYT, ilk oylamada el kaldıran MHP'li vekillerin kısa süre sonra yapılan ikinci oylamada çekimser kalması sonucu reddedilmişti.

EYT: "TÜRKİYE'NİN KALDIRABİLECEĞİ BİR YÜK DEĞİL"

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili soru üzerine "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş MHP'nin af teklifiyle ilgili de "Seçime kadar gündeme gelmesi zor. Adalet Bakanı bir hazırlık aşamasında." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin