Korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk denizci serbest bırakıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk denizci serbest bırakıldı

Son dakika gelişmesi.. Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında Mozart isimli gemiden korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk gemici serbest bırakıldı.

Takip Et

Gemicilik şirketinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

- Borealis Maritime ve Boden Denizcilik olarak büyük bir mutlulukla bildirmek isteriz ki, 23 Ocak 2021 tarihinde, Gine Körfezi’nde MV MOZART isimli gemimizden kaçırılan on beş mürettebatımız tamamı bugün itibarı ile serbest bırakılmıştır ve artık güvendedirler.

- Tüm personelimiz aileleriyle temas halindedirler ve en kısa sürede Türkiye’ye döneceklerdir.

- Bu sıkıntılı süreçte, gösterdikleri güç, güven ve sabır için mürettebatımıza ve ailelerine tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz.

- Bu zorlu üç hafta boyunca verdikleri destek için Türk ve Nijerya Hükümetlerine, tüm devlet kurumlarına ve görevlilerine, karada ve denizde görev yapan tüm Borealis topluluğuna ve bu sorunu çözmemize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz.

İLGİLİ HABER

- MOZART adlı gemimize yapılan ilk saldırıda hayatını kaybeden arkadaşımız ve meslektaşımızın ailesine tekrar sabır diler, gemilerini güvenli bir yere geri getirirken gösterdikleri cesaret ve disiplin için gemide kalan üç mürettebatımızı tekrar tebrik ve teşekkür ederiz.

- Personelimiz aileleriyle güvenli bir şekilde bir araya geldiğinde yeni bir açıklama yapılacaktır.

NE OLMUŞTU?

23.01.2020 tarhinde Gine Körfezi’nde Nijerya açıklarında MV MOZART isimli konteyner gemisine korsanlar saldırmış, 15 Türk personeli kaçırılmıştı.

Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüş, gemide kalan 3 Türk personel Gabon, Port-Gentil limanına demirlemişti.

Saldırıdan kurtulan 3 Türk personel Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül, Bahadır Yeşilalan Türkiye’ye dönmüştü.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin