Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan komutanlardan Çetin Doğan ve Çevik Bir, tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Adliye çıkışında açıklama yapan Çetin Doğan "Sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Öte yandan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası onanan 28 Şubat davası sanıklarının rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderdi.

Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkarılan yakalama kararı, infaz savcılığı tarafından emniyete talimat olarak gönderilmesinin ardından gözler, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de yer aldığı 14 generale çevrilmişti.

DOĞAN "SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinden öğlen saatlerinde çıkan Doğan, Bodrum Adliyesi'ne giderek teslim oldu. Doğan’a avukatı ve korumaları eşlik etti.

Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz
Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz

Savcıya ifade verdiği belirtilen Doğan, yaptığı açıklamada; “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey” dedi. Doğan’ın Bodrum Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten Muğla Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

“BU KARARDAN BİZ DEĞİL SİZ  UTANACAKSINIZ”

Bu arada Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Ersöz paylaşımında şöyle dedi:


- Ne Balyoz Davası’nda ne de 28 Şubat Davası’nda yaşanan hukuksuzluklara boyun eğdi Çetin Doğan. Sağlık sorunlarına karşın infaza yönelik yakalama kararının gereği için de Bodrum Adliyesi’nde şuan. Birileri gibi kaçmadı, göçmedi!

Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz
Komutanlar cezaevine gönderildi: Sözün Bittiği Yerdeyiz

- Bu karardan ileride biz değil, sizler utanacaksınız! 84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak.

ÇEVİK BİR DE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emekli orgeneral Çevik Bir de öğle saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Dirmil Mahallesi'ndeki yazlığından çıkarak İstanbul'a gitmek üzere karayolu ile yola koyuldu.

Milas Bodrum Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek isteyen Çevik Bir'in yolu, havalimanı yakınlarında Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipler tarafından kesildi.

Çevik Bir daha sonra polis aracına alınarak Milas Adliyesi'ne götürüldü. Adliyedeki resmi işlemlerin ardından Milas Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık raporu alınan Çevik Bir'in daha sonra Muğla Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

HAKKI KILINÇ GÖZALTINA ALINDI

Sanıklar arasında yer alan dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli korgeneral Hakkı Kılınç, Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden gelen özel ekip tarafından Manavgat ilçesinde gözaltına alındı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen emekli korgeneral Hakkı Kılınç’ın işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

“RÜTBELERİNİ SÖKÜN”

Hapis cezası kesinleşen sanıkların rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na yazı gönderildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen yazıda, “Hükümlüler Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker haklarında mahkememizce verilen 13.04.2018 tarihli karar ve anılan hükümlülere ait kesinleşme şerhleri ekte gönderilmiştir. Kesinleşen karara göre 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 30 ve 31 .maddelerine göre gereğinin yapılarak infazından mahkememize bilgi verilmesi hususunda gereği rica olunur” denildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin