Komünist Başkan, Tunceli’nin adını Dersim Olarak değiştirdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Komünist Başkan, Tunceli’nin adını Dersim Olarak değiştirdi

Komünist Başkan Tunceli’nin adını Dersim olarak değiştirdi! Kamuoyunda Komünist Başkan olarak ünlenen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun talimatı doğrultusunda Tunceli Belediye Meclisi, belediyede bulunan tabelalarda "Tunceli" ibaresinin "Dersim" olarak değiştirilmesi ve belediyenin resmi yazışmalarında Kürtçe ve Zazaca'nın da ikinci resmi dil olarak kullanılması kararı alındı. Atatürk'ün feodalizmi tasfiye ederek 'Tunceli' yaptığı kenti Maçoğlu'nun 'Dersim' ilan etmesine 'özerklik ilan etmekle eşdeğer bir adım..' şeklinde tepki yorumları yağdı..

Takip Et

Son dakika.. Tunceli'de, özerk devlet yönetimlerine has skandal kararlar alındı. Şehrin ismi Dersim olarak değiştirildi ve Kürtçe-Zazaca ikinci resmi dil olarak kabul edildi.. Komünit başkan ve Meclisi, bu kararlarla bir başka deyimle Özerklik ilan etmiş oldu..

Tunceli Belediye Meclisi, Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak seçilen ve “Komünist Başkan” olarak ünlenen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan olağan ve olağanüstü toplantılarda skandal kararlar alındı.

Meclis toplantısında, belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin kentin kültürü, tarihi ve inanç biçimini temsil etmediği gerekçesiyle değiştirilerek yerine “Dersim” ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında işlemlerin Türkçe’nin yanı sıra Zazaca ve Kürtçe olarak da yürütülmesi de oy çoğunluğuyla kabul edildi. 

İLGİLİ HABER

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TUNCELİ KANUNU ÇIKARDI

Ulu Önder Mustafa Kenal Atatürk 1935 yılında "Tunceli Kanunu" çıkardı ve ağalık sisteminin çağdışı olduğunu devlet otoritesinin O bölgede tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Ortaçağ güçleri, feodal güçler; şeyhlerin, şıhların, aşiret reislerinin temsilcisi Seyit Rıza önderliğinde bir isyan başlatıyorlar. Hedef, cumhuriyetin milli devlet bütünlüğüne karşı Ortaçağ ilişkileri temelinde bölünmüş bir Türkiye manzarasını sürdürmek. Bu isyan karşı devrimci bir kalkışma ve devrimci bir tarzda bastırılıyor ve cumhuriyet devrimi savunuluyor. Tarihe "Dersim Harekatı" olarak geçen müdahalenin özeti bu oluyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin