Kolonya, Etil Alkol ve dezenfektan ihracatı durduruldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kolonya, Etil Alkol ve dezenfektan ihracatı durduruldu

Kolonya, dezenfektan, etil alkol hidrojen peroksit ve meltblown kumaş ürünlerini ihraç etmek Ticaret Bakanlığı kararıyla durduruldu. İhracat için Bakanlık'dan izin almak gerekecek. Ticaret Bakanlığı’nın konu ile ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Takip Et

Ticaret Bakanlığı, etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaş ürünlerini ihracı kayda bağlı mallar listesine ekledi.

Söz konusu mallara ilişkin gümrük beyannameleri, ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince, Ticaret Bakanlığının (İhracat Genel Müdürlüğü) ön onayının alınmasını müteakip kayda alınacak.

Bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümleri, bu maddenin yayımı tarihi (bu tarih hariç) öncesinde gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylatılmış olan mallara uygulanmayacak.

Ticaret Bakanlığı (İhracat Genel Müdürlüğü) bu maddeyi ihdas eden Tebliğ hükümlerine istinaden uygulama usul ve esaslarını belirlemeye, gerekli muafiyet ve istisnaları tanımlamaya, izin ve talimat vermeye, özel ve zorunlu durumları inceleyip sonuçlandırmaya, uygulamada ortaya çıkacak ihtilafları idari yoldan çözümlemeye yetkili olacak.  

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin