Kılıçdaroğlu'dan YSK hakimlerine sert tepki: Hakim dediğin adam, satılık adam değildir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kılıçdaroğlu'dan YSK hakimlerine sert tepki: Hakim dediğin adam, satılık adam değildir

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyesi hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir." dedi ve iptal kararı veren 7 hakim için "Çete" ifadesi kullandı. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekrem İmamoğlu bundan sonra CHP'nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. O çeteler milletin iradesini yok saydılar. Siz tarihin önünde suçlusunuz çocuklarınızın önünde suçlusunuz. İstanbullulara sesleniyorum. 23 Haziran'da bütün İstanbullular bir tarihi yeniden yazacaklar"

Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Vatandaş tercihi kullandı. Gitti sandığa oyunu kullandı. Adaletten belediye başkanımızdan yana oyunu verdi. Onların tahmin etmediği bizim de yüzde yüz kazanacağımız yerleri aldık.

İstanbul’a gelince kumpas kurmaya başladılar. Milletin iradesine demokrasiye kumpas kurmaya başladılar. YSK’deki bazı hakimlerle kurdular.

Onların yüzünü bugün size göstereceğim. Demokrasi adına utanırlar mı çocukların adına utanırlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim dedikleri için utanırlar mı onu da bilmiyorum.

Esen rüzgara göre gelen talimata göre karar veren bir YSK istemiyoruz.  Gelen şikayet üzerine 39 ilçede tüm oylar sayıldı. bir oy bile kalmadı. Sonuç Ekrem İmamoğlu.  6 İlçede bütün sandıkları sayacağız dediler buyurun dedik. Bütün oylar sayıldı değişen bir şey oldu mu? Hayır

Baktılar değişmiyor Büyükçekmece’yi savcısı kaymakamı evlere baskın yapıp sahte tutanak tutmaya başladılar. Milletvekillleri arkadaşlarımız o evlere gittiler tutanakları buldular. İtiraz edecekleri bir şey kalmadı.

Sondajla sayacağız Peki dedik. 57 sandığı beyler oturdular saydılar sonuç yine değişmedi. 41 bin kısıtlı var dediler. Seçim sonuçları bunları etkiler dediler. Normalde bu siyasi partilerde olmaz. 766 kısıtlı çıktı.

Baktılar olmuyor sandık kurullarında usulsüzlük var dediler. İyi de biz oluşturmadık. Bunları gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam verdiğin kararın arkasında duran adamdır. Hakim dediğin adam vicdanına göre karar veren adamdır. Hakim denen adam satılık değildir.

Hakim dediğin kişi siyasal baskılara boyun eğen adam değildir. Adaletin olmadığı bir yerde bir devlet ayakta kalamaz. Milletin iradesine kumpas kurdular.

Seçim itirazlarının gerekçeleri:

Bu kumpası  CHP yapmadı. Henüz kimin yaptığını bilmediğimiz birileri bir şeyler yapıldı. Bu işte bir gariplik var.

YSK içinde çete mensubu sözde 7 hakim.

“İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu. Sandık başında oldu” Bak bu doğru. Sandık başında halk Ekrem İmamoğlun’u seçti.

YSK’ya 2 kez 7 madde halinde yaptım. YSK kanunlara daha önce benzer olaylarda aldığı kararlara uymak zorundadır. Geçmişte ne karar aldıysan arkasında duracaksın.

Seçimde kaybedenler devletin gücünü kullanmak isterse YSK elinin tersiyle itecek.

Bugün geldiğimiz noktada iktidarın YSK’da 7 taşeronu vardır.Biz bunları gözlüyoruz. Biz bunun için YSK'ya bir çağrı yaptık Akşener'le birlikte iki kez bu çağrıyı yaptık. 7 madde halinde bu çağrıyı yaptık. Birinci madde; ‘YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı karalara uymak zorundadır' dedik. Devletin gücünü kullanarak yasa dışı itiraz için gerekçe üretiyorsan YSK bunu reddetmelidir dedik. Üçüncü madde, YSK iktidar sahiplerinin yani egemen güçlerin YSK üzerinde kurduğu baskılara boyun eğmeme zorundadır.

YSK dik ve onurlu durması gerekir çünkü onun cübbesinde düğme yoktur. YSK, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. Beşinci madde; YSK, hukukun üstünlüğünü mü iktidar sahiplerinin üstünlüğünü mü savunacaktır. Buna karar vermelidir.

Ve YSK hukukun üstünlüğünü esas alarak karar vermek zorundadır. Bunu hatırlattık. Altıncı madde; YSK'da altıncı madde mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istedikleri mi var. Bugün gelinene noktada YSK içinde iktidar sahiplerinin taşeronları vardır. YSK haram yemeyi kabul etti. Kul hakkı yemek ne zamandır beri hakimlerin görevi oldu. Biliyorum bunu söyledim diye tazminat davası açacaklar. Açmazsanız namertsiniz.

Kılıçdaroğlu YSK’daki hakimlerin ismini açıkladı:

Erhan Çiftçi
Nakiddin Buğday
Faruk Kaymak
Refik Eğri
İlhan Hanağası
Zeki Yiğit
Muharrem Akkaya

Bunlar YSK’da görev yapan çete mensubu sözde hakimler

Milletin vicdanı kanıyor. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlik varsa bizim mücadele etmemiz namus borcumuzdur. Her yerde her kişi için arayacağız. Fakir fukara için de adalet olmalı. Adalet 82 milyonun adaletidir.

Üstelik ramazanın ayının ilk gününde. Bu 7’li çeteye söylüyorum. Hakim diyorsunuz kendinize. Hangi hakimden bahsediyorsunuz? Taşerondan üçkağıtçıdan hakim olmaz. Hakim vicdan sahibidir.

Bu gerçekler hepimizin önünde duruyor. Şimdi, CHP olarak hiç kimse şunu unutmasın hangi partiye üye olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, benim vatanımda beraber yaşıyorsa demokrasiyi birlikte savunacak sahi çıkacağız. O nedenle ben bu milletin, İstanbulluların vicdanına sesleniyorum, sevgili kardeşim hangi görüşten olursa olsun YSK'ya güvendin, attığım oya birileri sahip çıkar dedin ve gittin oy kullandın. Sandıklar, açıldı günlerce sayım yapıldı. Sadece bir kişi çıktı o kişinin adı da Ekrem İmamoğlu. Milyonlarca kişi sandığa gidip oy kullandı. Vatandaşın oy kullanırken yaptığı bir sahtekarlık var mı? Yok. Heyet orada, sandık kurulu orada olana bakıyorlar. Sayımlar yapıldı her partiden insanlar var orada. Neye kime göre iptal ediyorsun? Milletin vicdanı kanıyor. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır.

“ÇOCUKLARININ YÜZLERİNE BAKAMAYACAKLAR”

Hangi dinde vardır birinin hakkını gaspetmek. Hangi hakimlikten bahsediyorsunuz? Taşerondan hakim olmaz. Esen rüzgara göre yön değiştirenden hakim olmaz. Hakim adalet gelsin diye her türlü mücadeleyi yapan ve her türlü riski göze alan insandır.

Bu karar seçmen iradesini reddetmişlerdir. Bir tek seçmenin sahte oy kullandığını tespit edemezler. Ben İstanbulluların vicdanına sesleniyorum eğer vicdan taşıyorsan bu YSK'daki çetelere ders vermek zorundasın. O çeteler hukuku katlettiler. Milletin iradesini yok saydılar ve birilerine yaranmaya çalıştılar. Siz tarihin önünde, çocuklarının önünde suçlusunuz. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar kötü bir miras bırakamaz. Cinayetin bir failleri var, bir de azmettirenleri var. İkisi de belli. Ben yine her şeye karşı bu milletin ferasetine, sağduyusuna, ahlakına güveniyorum. 23 Haziran'da da bu millet bir tarihi yeniden yazacak. AYM Başkanı güzle bir konuşma yapmıştır; ‘Hakim hiçbir şart ve ahval altında aklını ve vicdanını başkasına emanet etmez. Aklını ve vicdanını başkasına emanet ettiyse ona hakim denemez.' Çocuklarının yüzüne bakamayacak onlar.

Bu çete mensuplarını bu milletin vicdanına emanet ediyorum. EN büyük yargılama da odur zaten. Ekrem İmamoğlu, CHP'nin adayı değildir bu saatten sonra 16 milyon İstanbullunun adayıdır bu saatten sonra.

BU DA BAHÇELİ’YE KAPAK OLSUN:

Ekrem İmamoğlu, bu saatten sonra CHP'li değil 16 milyon insanın Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Bütün bu adaletsizlikleri görüyoruz. Bakınız ne yaptı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını veren kim? Hakimler. Mazbatasını alan kim? Yukarıdaki çete. Ve Seçime gideceğiz. Ne yaptı bu kısa süre içinde su ücretlerinde indirim yaptı, km çim? Herhalde zenginler için değil fakir fukara için. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli'ye kapak olsun diyorum.

Öğrencilerin aylı kartını 85 liradan 50 liraya indirdi. Halktan yana. Dini bayramlarda otobüslerde indirim vardı, bedava olacak dedi. Ve kendisi şunu söylüyor, Ekrem İmamoğlu 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı.

İmamoğlu bir kişiden talimat almayacak, Saray'dan talimat almayacak, 16 milyon İstanbulludan talimat alacak. Ekrem İmamoğlu Ankara'dan talimat almayacak, halkın sesi olacak, halkla beraber mücadele edecek. Her kuruşun hesabını verecek. Harcanan her kuruşun hesabını verecek. İstanbul'da hiçbir yerde hiçbir çocuk yaptığına aç girmeyecek. Söz verdi, ayrımcılık yapamayacak.

YSK’daki çetelere diyorum ki, ‘istediğin kadar seçim yap, biz galip çıkacağız’ Madem bir kez daha yenilemek istiyorsunuz diyorum ki ‘o YSK'daki çetelere, istediğin kadar yap biz bu seçimden galip çıkacağız.’ O 7'li çeteye söylüyorum, gücünüzü nereden alırsanız alın, hiçbir şekilde sizin gücünüz bizi etkilemez çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz.

Saray'dan güç alanlar bir gün hesap verecektir. Adaleti satanlar yarın göreceksiniz tarih neler yazacak. Biz bütün bunları biliyoruz. Biz hakkı hukuku adaleti savunurken de bu gerekçeyle savunuyoruz.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin