Kamu-Sen: Bu milletin adı Türk milletidir. Andımız mücadelemiz sürecek!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kamu-Sen: Bu milletin adı Türk milletidir. Andımız mücadelemiz sürecek!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesiyle ilgili, "Bu milletin adı Türk milletidir. Bu millet ağaç kovuğundan çıkmadı, gökyüzünden de gelmedi. Bu coğrafyanın adı Türk coğrafyası, bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti.. Andımız tüm okullarda okutuluncaya kadar mücadelemiz sürecek." dedi.

Takip Et

Açtığı davayla 'Andımız'ın yeniden okullarda okutulması yolunu açan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Danıştay 8. Dairesinin kararıyla ilgili, 'Türkiye Kamu-Sen olarak Andımız okullarda okutulana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.' dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci

KAHVECİ: BUNUN NE MAHSURU VAR?

Kahveci, Amasya Müftülüğünü ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen'in 2013 yılında okullarda öğrenci andının okutulması uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili dava açtığını hatırlattı.Kendisinin de Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı olarak aynı konuda dava açtığını belirten Kahveci, 'Bunun niye bu kadar tartışma yarattığını açıkçası anlamakta güçlük yaşıyorum. 1933 yılında başlayan Andımız'ın, çocuklarımızın sabah okullara girerken 'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım' ifadeleriyle başlayarak 'varlığım Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türk'üm diyene' ifadeleriyle sonlanmasının ne mahsuru var? Bu milletin adı Türk milletidir. Bu millet ağaç kovuğundan çıkmadı, gökyüzünden de gelmedi. Bu coğrafyanın adı Türk coğrafyası, bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti. Dolayısıyla bunu farklı noktalara getirip etnik birtakım ifadelerle izahını çok doğru bulmuyorum.' diye konuştu.

'ANDIMIZI OKUYACAĞIZ'

Okullarda öğrenci andının okutulması için gereken mücadeleyi verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini dile getiren Kahveci, 'Türkiye Kamu-Sen olarak Andımız okullarda okutulana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Cuma günü saat 11.00'de Ankara'da Birinci Meclis önünde, Türkiye genelinde de eş zamanlı olarak basın açıklamaları yapacağız. Hep bir ağızdan Andımız'ı okuyacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin