İYİ Parti seçime katılacak mı? YSK Başkanı Sadi Güven imzalı belge!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İYİ Parti seçime katılacak mı? YSK Başkanı Sadi Güven imzalı belge!

Son dakika.. Türkiye erken seçime gidiyor. Ancak, erken seçimin önüne geçen 'İYİ Parti seçime girebilecek mi' sorusunun cevabı merak ediliyor.. Sosyal medyada ise YSK başkanına ait olduğu öne sürülen ve İYİ Parti'nin seçime katılamayacağı yazan bir belge gündeme oturdu.. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Sosyal medyada, Adalet Bakanlığına hitaben İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin Sadi Güven imzalı bir belge dolaşmaktadır. Başkanlığımızca Adalet Bakanlığına bu konuda herhangi bir yazı yazılmamıştır." açıklamasında bulundu.

Takip Et

TÜRKİYE BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR; İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ?

Sosyal medyada bugün paylaşılan bir belge ortalığı karıştırdı.. YSK Başkanı Sadi güven imzalı olduğu öne sürülen sözde belgeye göre İYİ Parti seçime katılamıyordu!

SADE GÜVEN'DEN BELGE AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Güven, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlardaki iddialara yanıt verdi. 

Güven, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sosyal medyada, Adalet Bakanlığına hitaben İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin Sadi Güven imzalı bir yazı dolaşmaktadır. Başkanlığımızca Adalet Bakanlığına bu konuda herhangi bir yazı yazılmamıştır."

Sosyal medyada yayılan o yazıda Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran 2018 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerine İyi Partinin katılamayacağına karar verdiği söylentisi yayılmıştı.

İYİ Parti Seçime Giriyor mu?
İYİ Parti'li Aytun Çıray, sahte olduğu anlaşılan o belgeyi twetter hesabından 'Belge sahtedir' mesajıyla paylaştı

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin