İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi

Son dakika haberi... İYİ Parti'de deprem yaşanıyor.. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlık görevinden istifa etti. Parti içi tartışmalar karşısında rest çeken İYİ Parti lideri Meral Akşener partinin olağanüstü kongreye gitmesini istedi ve sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Takip Et

Gelen son dakika haberine göre İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Yapılacak olağanüstü kongrede Meral Akşener, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen parti çalıştayında, bazı partililerin Akşener’i eleştirmesi sonrası alınan istifa ve seçimli olağanüstü kongre kararının en fazla 45 gün içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

AKŞENER’DEN İLK AÇIKLAMA

Akşener yaptığı açıklamada, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi
İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre bugün İYİ Parti'de bugün yaşanan olaylar şöyle gelişti;

ÖNCE DİNLENDİ

Çalıştayın açılışında, “Herkes istediği konuda, istediği kadar konuşacak, kimsenin sözü kesilmeyecek. Gerekirse gece yarısına kadar bekleyeceğiz. Bizi eleştirenlere karşı da en küçük olumsuzluk yapılmayacak” diyen Meral Akşener, çalıştayın son gününde konuşmaların uzaması üzerine, “Hayır, herkes konuşacak. Gece yarısına kadar da sürse dinleyeceğiz” dedi.

Konuşmacılar içerden ve dışarıdan partiye yapılan müdahaleler, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylık sürecinin kendilerine verdiği zararı da anlattı. Parti yönetimine dönük eleştiriler daha çok partinin teşkilatlanma, aday seçimi konusunda yoğunlaştı. Seçime kısa süre kalıncaya kadar kamuoyu araştırmalarında yüzde 18 civarında görünen oy oranının, seçimde yüzde 10'un bile altına inmesinin nedenleri tartışıldı. Konuşmacılar arasında parti yönetiminin değişitrilmesi için kurultay isteyenlerde oldu.

İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi
İYİ Parti'de Deprem: Meral Akşener Bıraktı. İşte Kurultay Tarihi

İSTİFA ETMEM GEREKİR

Bütün konuşmaları dinleyen, not alan Akşener, kurultayın kapanışını yapmak için kürsüye çıktı. Konuşmasının sonuna doğru oldukça duygusallaştığı gözlenen Akşener, “Genel başkan olarak  sorumluluk bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” dedi. Akşener daha sonra güçlükle kapıdan dışarıya çıkıp otomobiline binince, bu kez partililer aracın hareket etmemesi için otomobilin önüne yattı. Partililer Akşener’in bölgeden ayrılmasını tamamen engellemek için otomobilin önüne ve arkasına araçlar getirip park etti. Genel başkanın otomobiline binmesine rağmen gitmesine engel olan partililer arasında ağlayanlar oldu.

Partililerin güçlü direnişi karşısında otelden ayrılamayan Akşener, aracından indi. Odasına çıkan ve yaklaşık bir saat dinlenen Akşener'i partililer büyük bir heyecanla bekledi. Bu arada partililer arasında da gerginlikler yaşandı. İYİ Parti eski geneçlik kolları başkanıyla bir partili arasında yumruklu kavga yaşandı.

İLGİLİ HABER

KONGREYE GİDECEĞİZ

Bir saatlik bekleyişten sonra alkışlar arasında salona giren ve kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı, Genel İdare Kurulu'nun kendisine verdiği yetkiye dayanarak partisinin olağanüstü toplantıya gitmesini kararlaştırdığını söyledi.

Bu açıklamasının ardından Genel Başkan otomobiline binip Ankara'ya hareket etti. Partililerin bir kısmı otelde kalıp durum değerlendirmesi yaptı. Kurultay hazırlıklarına hemen başlanacak.

KORAY AYDIN: ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın:

“Cuma günü toplantımız başladı. 22 tane grup kuruldu. Her grupta 13-15 hatta 20'ye yakın arkadaşımız üç temel konuda çalışma yaptı. Her masanın bir moderetörü oldu, o masadaki konuşmaları yönetti. Konuşmalar bittikten sonra, moderatör 4 ana başlıkla toplayıp bunları raporladı. Röporlar grafiklere döküldü. En çok dile getirilenler yüzdelerle katılımcılara bildirildi. Bunlar içinde eksiklikler yönünden eleştiri yapanlar çda oldu. Bu yapılan işin bir cesaret olduğunu, devlet partisine karşı yürütülen mücadele belirtildi. Bazı gruplarda, seçimli olağanüstü kurultay yapılmasını önerdi. Daha önce geldiğimiz gelenekte bu fırsatın verilmediği anlatıldı. Bunun üzerine genel başkan seçimli olağanüstü kurultay kararı aldı.

Bunu şöyle değerlendirniyorum:

Bu kararı Türk demokrasisi adına altın harflerle  yazılmış karar olarak görüyorum. Olağanüstü seçim kararını sandıktan kaçan, demokrasiyi işletmeyen lider türlerine karşı demokrasimiz adına atılmış önemli adım görüyoruz. MHP'de kurultay istediğimizde, seçimden kaçmak için bizlere ‘dış güçlerin adamı, FETÖ'nün adamı suçlaması yapanlara karşı, Akşener'in samimi tavrını ortaya koyan kararına tüm demokrasiyi savunanlar adına teşekkür ediyorum. Akşener'in liderliği konusunda partimizde tam bir ittifak var. Kendisine güvenen varsa karşısına aday olarak çıkar.”

“HAYIRLI OLSUN”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Ahat Andican, toplantırdan sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz Afyon çalıştayımız sona erdi. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, parti kadrolarınınz yenilenmesi ve güven tazelemesi amacıyla başkanlık yetkisini kullanarak seçimli genel kongre kararı aldı. Hayırlı olsun.”

Partinin kurucularından ve milletvekili adaylarından 15 Temmuz gazisi emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz da, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin