İşte Rize İkizdere'nin 'Cengiz'e peşkeş' belgesi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İşte Rize İkizdere'nin 'Cengiz'e peşkeş' belgesi

TELE1’de Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına konuk olan CHP’li Ali Öztunç, Rize İkizdere’nin Cengiz Holding’e peşkeş çekildiğini belgesini yayımladı. İşte ortaya çıkan peşkeş belgesi..

Takip Et

En başından beri Rize İkizdere’de direnen bölge halkına destek olduklarını belirten CHP’li Ali Öztunç, Cengiz Holding’e çekilen peşkeşin belgesini gösterdi.

CHP’li Ali Öztunç, “Rize’de insanlar toprağını, damını, deresini korumak için direniyor. En başından beri biz de onlarla direniyoruz. Bakın burada üç saha var. Bunlardan birisi taş ocağını genişletme sahası. Bu taş ocağının neden genişletildiğini hatırlatalım; Rize’de lojistik liman yapılacak. Bunun için 16 milyon ton taş gerekiyor. Gereken taşı Cizre’den alıp getireceğiz diyorlar. Oradan temin etmek için ÇED raporu lazım, bu rapor için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılıyor. İlgili bakan başvuruya, “Evraklarınız eksik bu yüzden ÇED kararı veremem” diye yanıt veriyor. Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, valiliğe başvuruyor. Proje sahibinin adı; Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon Ulaştırma 11. Bölge Müdürlüğü. Fakat ne ilginçtir, başvuruda verilen mail adresi, Cengiz Holding’in mühendisine ait. Oysa kanun çok açık! ÇED kararı olmadan, ihale yapılamaz. İhale olmadan da burayı kimin yapacağı belli olmaz. İşte peşkeşin belgesi! Başvuru burada, adrese teslim peşkeş!” ifadelerini kullandı.

İşte o belgeler;

İşte Rize İkizdere'nin 'Cengiz'e peşkeş' belgesi
İşte Rize İkizdere'nin 'Cengiz'e peşkeş' belgesi
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin