İstanbul'da iki Suriyeli, 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul'da iki Suriyeli, 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu

Son dakika.. İstanbul'da iki Suriyeli, 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.. Güngören'de bakkal dükkanı işleten iki Suriyelinin 8 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Küçük kızın bakkal dükkanından ağlayarak çıktığını gören çocuğun ağabeyi, neden ağladığını sorunca korkunç olay ortaya çıktı. Çocuğun ağabeyi bakkal sahibi Suriyelileri darp etti, olay kısa süre yayılınca polisler Suriyeli iki zanlıyı gözaltına aldı.

Takip Et

Yeniçağ gazetesinden Serkan Talan’ın haberine göre, dün akşam saatlerinde İstanbul’un Güngören ilçesinde bir bakkal işleten Suriyeli iki kişi dükkanlarına çağırdıkları 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.

Bir süre sonra dükkandan ağlayarak çıkan kız çocuğu meydanda abisi ile karşılaştı. Kardeşinin durumunu öğrenen abisi arkadaşları ile birlikte koşarak Suriyelilerin işlettiği bakkal dükkanına gitti ve Suriyeli genci darp etmeye başladı. Çevredeki vatandaşlar ise duruma tepki gösterirken, kız çocuğunun abisi durumu anlatınca vatandaşlar bir anda dükkanın etrafını sarıp taşlamaya başladı. Bölgede devriye gezen polis ekipleri ise gelen ihbar üzerine vatandaşların etrafını sardığı dükkanın önüne gelerek vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Küçük kızın cinsel istismara uğradığını öğrenen polis ekipleri hemen küçük kız ve annesini çağırdı.

'İSTİSMAR VAR' DOKTOR RAPORUYLA KESİNLEŞTİ
Olayın şokunu atlatamayan küçük kızın sürekli ağladığı ve konuşmakta zorlandığı öğrenilirken, kendisini istismar eden 2 Suriyeliyi teşhis ettiği öğrenildi. Suriyeliler vatandaşların müdahalesinden kaçırılarak gözaltına alınırken, küçük kız ise hastaneye kaldırılarak kontrol altına alındı. Doktorlar da küçük kızın istismara uğradığını belirledi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERİNCE POLİS GELDİ
Polis ekiplerinin bir yandan vatandaşları dağıtmaya çalışırken, diğer yandan da olayın sosyal medyada duyurulmaması için yoğun çaba harcadıkları ortaya çıktı. Olayı duyduktan sonra Suriyelilerin işlettiği bakkal dükkanının önüne gelen bir kişi, burada fotoğraf ve video çekmeye çalışırken polislerin müdahalesi ile karşılaştı.İçişleri Bakanlığı’nın emri doğrultusunda fotoğraf alınmasını engellemeye çalışan polis ekiplerine bu olayı herkesin duyması gerektiğini söyleyen vatandaşa babası da destek oldu ve polislerin oğluna müdahalede bulunmasını engelledi. İki Suriyeli gözaltına alındıktan sonra çevredeki vatandaşlar dükkanı taşlamaya devam ederken, olaylar bir süre sonra yatıştı. Polisler dükkanın kepenklerini kapatırken dükkanda maddi hasar olduğu öğrenildi.


HABER AJANSLARI OLAYI GÖRMEZDEN GELDİ
Güngören’de yaşanan cinsel istismar olayını haber ajanslarının görmezden gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Özellikle iktidara yakın medya kuruluşları Suriyelilerin karıştığı olayları görmezden gelmeye devam ettiği gerçeği bir kez daha gözler önüne serilirken, toplumda travma etkisine neden olan bile görmezden gelinmesi tepkilere neden oldu.

Öyle ki iktidar partisi mensuplarının ve iktidara yakın gazetelerin Suriyeli sığınmacıların karıştığı olayların üzerini örtmeye çalışması ve sığınmacıların karıştığı olayların bu sayede daha az gösterilmesi de dikkat çekiyor.

Vatandaşın Suriyelilere yönelik tepkisi ve sığınmacıların geride bıraktığı bölgelerin PKK'ya verilmesinin yol açtığı tehdide rağmen iktidarın çağrılara kulak vermemesi ise bir başka merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin