İstanbul'da kar yağarken sokakta ağlayarak yardım isteyen yaşlı çift


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul'da kar yağarken sokakta ağlayarak yardım isteyen yaşlı çift

İstanbul Kadıköy'de Erenköy Mahallesi Bengi Sokak'ta çekilen görüntülerde kar yağarken, yaşlı bir çiftin ağlayarak "Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız" dediği görüntüler yürekleri dağladı. Olayın aslı ise ilerleyen saatlerde ortaya çıktı.. Kadıköy Belediyesi yetkilileri de Ataşehir Kaymakamlığı'nın açıklamasını doğruladı. 

Takip Et

Türkiye’de ekonomik kriz özellikle yoksul vatandaşı daha da zora sokarken yaşlı bir çiftin kar yağışı altında kiralarını ödemek için çevredekilere seslenişi sosyal medyanın gündemine oturdu. 

"KİRAMIZA YARDIM EDER MİSİNİZ"

İstanbul Kadıköy'de Bengi Sokak’ta çekilen görüntülerde kar yağarken, yaşlı bir çiftin ağlayarak "Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız" dediği görüntüler yürek burktu.

Yürek burkan görüntülerle ilgili gerçek ise Ataşehir Kaymakamlığı'nın açıklaması ile ortaya çıktı. 

KAYMAKAMLIK AÇIKLADI

Kaymakamlık, videodaki kişilerin 1979 doğumlu F.D ve 1973 doğumlu H.K. olduğunu, Ataşehir'de kendi evlerinde birlikte yaşadıklarını ve "dilencilik yapmak ve yaptırmak"tan haklarında birçok kez idari işlem yapıldığını duyurdu. 

BELEDİYE DOĞRULADI

Kadıköy Belediyesi yetkilileri de Ataşehir Kaymakamlığı'nın açıklamasını doğruladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Çağrı merkezimize ihbar yağdı. Biz de teyakkuzdayız. Birçok ilçeden bu çifti gördüğüne dair telefonlar geldi. Kağıthane'den bile aradılar. Bütün gece bu çifti aradık, İBB ve Emniyet ile birlikte seferber olduk. Maalesef suistimal edilen bir olay. Sırf dün gece 7 - 8 tane insanımızı kaymakamlıkla birlikte otellere yerleştirdik. Böyle bir şey olsa gerekirse belediyeyi bile açarız."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin