İstanbul'da İmamoğlu'na kaybedeceğini anlayan Erdoğan çekildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul'da İmamoğlu'na kaybedeceğini anlayan Erdoğan çekildi

İstanbul seçiminin YSK kararıyla iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahaya inip 39 ilçede bizzat miting yapması ve Binali Yıldırım'ı geri planda tutulması planlanmıştı. Erdoğan'ın masasına gelen son anketler s onuçları Bu planının ‘şimdilik’ askıya alınmasına neden oldu. YeniŞafak yazarı Mehmet Acet, Erdoğan’ın yeni bir stratejiye hazırlandığını belirterek, bir AKP’li yetkilinin “Hareket noktamız şu şekilde: Bu seçimi kazanırsa Binali Bey kazanacak. Kaybederse yine o kaybedecek.” ifadesini aktardı.. Anket sonuçlarına göre İstanbul'da 'kesin yenilgiyi' şimdiden kabullenen AKP'nin bu yeni stratejisinin olası 'Erken Genel Seçimler' olduğu öne sürülüyor. Buna göre İstanbul'da İmamoğlu'na kaybetmiş bir Erdoğan'ın hiç şansı olmazdı!..

Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) İstanbul seçimleri iptal ederek Seçilmiş başkan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını geri almasının ardından tekrara yapılacak olan seçime artık iki haftadan az bir süre kaldı.

AKP'nin adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, bayramda da ara vermeden seçim çalışmalarını sürdürdü.

Belediye seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yıldırım’dan daha fazla ön plana çıkması ve anketlerden gelen sonuçlar, AKP’yi yeni bir strateji hazırlamaya itti.

YeniŞafak yazarı Mehmet Acet AKP'li bir yetkiliye dayandırdığı, ‘İstanbul seçimlerine dair son kulisler‘ başlıklı yazısında, Erdoğan’ın 39 ilçede miting planından şimdilik askıda olduğunu. ifadeleirne yer verdi.

YeniŞakak Yazarı Mehmet Acet’in yazısının özeti şöyle:

23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimleri için görevlendirilen AK Parti’nin önde gelen isimlerinden biri, partisinin seçim stratejisinin ana eksenini yansıtan şu ifadeleri kullanıyor:

Hareket noktamız şu şekilde: Bu seçimi kazanırsa Binali Bey kazanacak. Kaybederse yine o kaybedecek.

Bu kararın arka planına tekabül eden çıkış noktasını, yine aynı ismin sözleri üzerinden aktaralım:

“CHP, İstanbul seçimlerini Cumhurbaşkanımız ile bir yarışa dönüştürmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan’a kaybettirme üzerine bir strateji izliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.”

Araya girip sordum:

“Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan topa girmeyecek mi? Mesela 39 ilçede tek tek miting yapacağı söyleniyor” diye.

“Bizden böyle bir açıklama duydunuz mu?” diye mukabelede bulundu muhatabım.

Bu ifadelerden en azından şimdilik miting planının rafta tutulduğu anlaşılıyor.

Bir aylık fotoğrafa baktığımızda da yine sadece Binali Yıldırım üzerinden yürütülen bir kampanya ile karşı karşıya olduğumuz görülebiliyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin