İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu uyardı: Başka protestolar da olabilir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu uyardı: Başka protestolar da olabilir

Son dakika.. Yargıtay'ın Saray davetine tepkiler gittikçe artıyor.. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Adli Yıl Açılışına, 'Güçler ayrılığı ilkesi yok edildi', 'Yargı siyasallaştırıldı', 'Adalet ve yargı, siyasi tahakküm altında..' eleştirileri yapan, Türkiye barolarının yüzde doksanını temsil eden İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Adana dahil 41 baro katılmama kararı almıştı...İstanbul Barosu’nun başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Türkiye’de baroların ilk defa Yargıtay Başkanlığı’nın törenini boykot ettiğini vurgulayarak mesajın alınması gerektiğini ifade etti.

Takip Et

2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan 'Adli Yıl Açılış Töreni' tartışmarında yeni gelişmeler yaşanıyor;  'Güçler ayrılığı ilkesi yok edildi', 'Yargı siyasallaştırıldı', 'Adalet ve yargı siyasi tahakküm altında..' eleştirilerinde bulunan Türkiye barolarının büyük bir çoğunluğu, Yargıtay'ın Saray davetine ret cevabı verdi... Tepkiler artarken il baro başkanlarından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor..

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu uyardı: Başka protestolar da olabilir
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu uyardı: Başka protestolar da olabilir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacağını açıklayan 41 barodan biri olan İstanbul Barosu’nun başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Türkiye’de baroların ilk defa Yargıtay Başkanlığı’nın törenini boykot ettiğini vurguladı.

"BAŞKA PROTESTOLAR DA OLABİLİR"

“Güçler ayrılığı ilkesi yok edildi” diyen Durakoğlu, “Erdoğan ve Yargıtay mesajı almazsa başka protestolar da olabilir” dedi.

"DÜNYA BASINININ GÜNDEMİNDE"

Adli Yıl Açılış Töreni’ni boykot etme kararı Bloomberg’de “Erdoğan saray törenini boykot eden avukatların tepkisini çekti” başlığıyla konu oldu.

İLGİLİ HABER

Bloomberg’de yer alan haber, Türkiye barolarının boykot kararından önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda AKP içindeki bölünmeler, yerel seçim yenilgisi gibi durumlar içinde olduğunu ve Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi yargıya siyasi baskı kurduğu için uyardığını hatırlattı.

Boykotlarla ilgili olarak Bloomberg’e konuşan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu ise “Güçler ayrılığı ilkesi yok edildi. Yargıtay’ın törenin gerçekleşeceği mekanın seçimi onların bu konuda ne tarafta olduğunu gösteriyor. Eğer Erdoğan ve Yargıtay mesajı almazsa başka protestolar da gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin