İsrail gıda yardımı bekleyenleri vurdu: 112 ölü, 760 yaralı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İsrail gıda yardımı bekleyenleri vurdu: 112 ölü, 760 yaralı

Son dakika..Gazze'de İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu gıda yardımı bekleyen 112 Filistinli öldü, 760 kişi yaralandı. Vahşetin görüntüleri ortaya çıkarken İsrail'den de açıklama geldi.

Takip Et

İsrail’in 146 gündür abluka ve saldırı altında tutarak kıtlığa sürüklediği Gazze'de yine sivillere kurşun yağdırdı.

Gazze'nin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliye saldırı düzenlendi. Saldırıda 112 kişi hayatını kaybederken 760 kişi yaralandı.

İTİRAF ETTİLER

İsrail güvenlik kaynakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kıtlıkla mücadele eden Filistinlilerin insani yardım TIR'larının etrafını sarması ve İsrail güçlerine yaklaşması nedeniyle askerlerin onları tehdit gördüğünü ve kalabalığa ateş açtığını itiraf etti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yardım tırlarının etrafını saran Filistinlilerin, TIR'ların geçişini sağlayan İsrail askerlerine "tehdit oluşturacak biçimde yaklaştığını" savunan kaynaklar, İsrail askerlerinin duruma ateş açarak karşılık verdiğini itiraf etti. Kaynaklar, olayın soruşturulduğunu aktardı.

ORDU DA AÇIKLAMA YAPTI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise "Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı, bazı Filistinlilerin itiş-kakış ve izdihamda yaralandığı" iddia edildi.

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

Beyaz Saray, yardım bekleyen Gazzelilerin İsrail tarafından vurulmasının "ciddi bir olay" olduğunu ve saldırının detaylarına bakacaklarını açıkladı.

Açıklamada, "Bu, ciddi bir olay ve biz bunun detaylarına bakacağız. Masum hayatların kaybından dolayı yas tutuyoruz ve masum Filistinlilerin sadece kendi ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze'deki acil insani durumun farkındayız. Bu durum, potansiyel bir geçici ateşkes de dahil, Gazze'ye insani yardım akışının sağlanması ve genişletilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor." ifadelerine yer verildi. 

BM: SAVAŞ SUÇUDUR

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, İsrail'in Filistinlileri "kasıtlı olarak açlığa zorladığını" ve işlediği bu suçtan sorumlu tutulması gerektiğini belirtti. 

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'nin batısına yardım malzemelerinin nakledilmesi sırasında yüzlerce insanın öldürülmesi ve yaralanmasının dehşet verici olduğu belirtildi. 

GÜNDE EN AZ 151 KADIN VE ÇOCUK ÖLÜYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara ilişkin son bilgiler paylaşıldı. 

 İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 2 bin 627 katliam gerçekleştirdiği belirtildi. 

Gazze Şeridi'nde 146 gündür düzenlenen saldırılarda 13 bin 230 çocuk ve 8 bin 860 kadının öldürüldüğü kaydedildi. 

Buna göre saldırıların başladığı günden bu yana İsrail'in Gazze'de günde 151'den fazla kadın ve çocuğu öldürdüğü ifade edildi. 

Yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kişinin halen enkaz altında veya kayıp olduğu belirtilirken, hastanelere getirilen ölü sayısının 30 bin 139, yaralı sayısının ise 71 bin 217 olduğu bildirildi. 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin