IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen er Sefter Taş'a şehit ünvanı verildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen er Sefter Taş'a şehit ünvanı verildi

Son dakika gelişmesi.. Radikal dinci, eli kanlı terör örgütü IŞİD tarafından yaklaşık 2.5 yıl önce kaçırılan ve yakıldığı iddia edilen 2 Türk askerinden biri olan er Sefter Taş'a şehitlik ünvanı verildi. Şehit Sefter Taş'ın babası Aydın Taş ise kendisine 'şehit oldu' haberini getiren komutanlara, '4 oğlum daha var. Bu vatana feda etmekten hiçbir zaman çekinmiyorum. Vatan sağ olsun..' cevabını verdi.

Takip Et

Yaklaşık 2.5 yıl önce 1 Eylül 2015 tarihinde Surye sınırında çıkan çatışmada  radikal dinci terör örgütü IŞİD mensuplarınca kaçırılan er Safter Taş’a şehitlik ünvanı verildi.  Er Sefter Taş ve Fethi Şahin'in terör örgütü IŞİD tarafından diri didir yakılarak şehit edildiğine dair sosyal medyada bir video yayınlamış ve TSK tarafından bu görüntülerin gerçekliğinin araştırıldığı açıklanmıştı.

BABA AYDIN TAŞ: BAŞINIZ SAĞ OLSUN, ÇOCUĞUNUZ ŞEHİT OLMUŞTUR...

Er Sefter Taş'a şehitlik ünvanı verildi. Oğluna şehitlik ünvanı verildiğini belirten baba Aydın Taş, “Cumartesi günü garnizon komutanı, Aralık İlçe Kaymakamımız ve Aralık İlçe Jandarma Bölük Komutanımız buraya geldiler. Çocuğumuzun şehitlik mertebesine ulaştığı haberini verdiler. Başınız sağ olsun, çocuğunuz şehit olmuştur, vatan sağ olsun dediler” dedi.

İLGİLİ HABER

KAHRAMAN BABA: 4 ÇOCUĞUM DAHA VAR VATANA FEDA OLSUN..

Şehit asker Sefter Taş'ın babası Aydın Taş, “Bu devlet için gerekiyorsa bizde can vermeye hazır durumdayız, 4 tane oğlum daha var, bu vatana feda etmekten hiçbir zaman çekinmiyorum. 25 ay 18 gündür haber alamıyorduk. 2 gün önce, Cumartesi günü oğlumun şehit olduğu haberini bize verdiler” şeklinde konuştu.

TÜRK ASKERİ SEFTER TAŞ 2.5 YIL ÖNCE KAÇIRILMIŞTI

Er Sefter Taş Kilis'te 5 aylık askerken 1 Eylül 2015 tarihinde terör örügü IŞİD tarafınan kaçırılmıştı. Sefter Taş'tan uzun süre haber alınamazken terör örgütü DEAŞ, geçen yılın aralık ayında iki Türk askerinin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin