IŞİD Lideri Bağdadi Türkiye sınırında öldürüldü


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
IŞİD Lideri Bağdadi Türkiye sınırında öldürüldü

Uluslararası kamuoyunun gündemine oturan IŞİD'in lideri el Bağdadi'ye yönelik operasyon ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... Bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiler ışığında operasyonun 4 saat sürdüğü ve gece yarısı başlayan operasyonda 8 ABD helikopteri ve 2 İHA'nın kullanıldığı belirtildi. Türkiye sınırına yaklaşık 3 km mesafede olan Barişa isimli köyde yoğun çatışma yaşandığı belirtildi. Öte yandan MSB, operasyon öncesinde bilgi alışverişinde bulunulduğunu duyurdu. komplo teorisyenleri tarafından ABD Ajanı olduğu öne sürülen Bağdadi için daha önce de 6 kez öldürüldü haberleri ortaya atılmıştı

Takip Et

İdlib'ten gelen bilgilere göre, ABD’nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Tourlaha Kampı’na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.  Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı.

Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı. Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti. Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi.

IŞİD Lideri Bağdadi Türkiye sınırında öldürüldü
IŞİD Lideri Bağdadi Türkiye sınırında öldürüldü

Bağdadi’nin Türkiye sınırına oldukça yakın olan bir noktada öldürüldüğü öne sürüldü.

Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü. Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden ayrıldı. Bölgeye giden sağlık ekipleri, AA muhabirine, saldırının meydana geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar gördüklerini bildirdi.

7 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede bulundukları bilgisini paylaştı. İdlib’deki Suriye hava sahası Rusya tarafından kontrol ediliyor. ABD basınında yer alan haberlere göre Pentagon yetkilileri, söz konusu operasyonda Bağdadi’nin öldürüldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek için çalışma yürüttüklerini kaydetmişti.

Söz konusu haberlerde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray’ı bilgilendiren askeri yetkililerin, “Bağdadi’nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını” söylediği belirtilmişti.

TSK: ABD İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Milli Savunma Bakanlığı, “Dün geceki operasyon öncesi bilgi alışverişinde bulunuldu” açıklamasını yaptı. Savunma Bakanlığı, Türk ve ABD’li yetkililerin operasyon öncesinde bilgi alışverişinde bulunduğunu duyurdu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İdlib'de gerçekleştirilen ve Bağdadi'nin öldürüldüğü öne sürülen operasyonla ilgili olarak Türkiye'den ilk açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapıldı. Bakanlık açıklamasında, "ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." denildi.

EL-BAĞDADİ KİMDİR?

Ebu Bekir el-Bağdadi, kendini halife ilan eden IŞİD adlı terör örgütün kurucusu ve lideri olarak biliniyor. Kamera karşısında çok sık görülmeyen IŞİD lideri, 5 yıl içerisinde ilk kez Nisan ayında, IŞİD'ın yayınladığı bir görüntüde görülmüştü.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin