Instagram, Facebook ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp için açıklama geldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Instagram, Facebook ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp için açıklama geldi

Sosyal medya devi Instagram ve Whatsapp'a erişim sorunu yaşanıyor. 'Instagram çöktü mü' sorusu milyonlarca kişi tarafından Google'de araştırılıyorl. Kullanıcılar Instagram profiline girdiklerinde akış yenileyemiyor. Öte yandan, 22.00 sularından itibaren de Whatsapp'ta erişim sorunu gözlendi. Bakanlıktan konuya ilişkin açıklama yapıldı

Takip Et

Instagram ve Whatsapp çöktü mü

Popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar İnstagram profiline girdiklerinde akış yenilenemedi sorunuyla karşılaşıyor.

Tüm dünyada kısmen yaşanan sorunla ilgili kullanıcılar tepkilerini bir diğer sosyal medya devi Twitter üzerinden dile getiriyor.

Facebook'ta da sorun yaşanıyor

Kullanıcılar, sosyal medya platformu Facebook'a da erişim sıkıntısı yaşıyor. Facebook'ta kullanıcılar fotoğraf yükleme ve paylaşım sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

Instagram ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp açıklaması geldi
Instagram ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp açıklaması geldi

Öte yandan, 22.00 sularından itibaren de Whatsapp'ta erişim sorunu gözlendi. Sorun Türkiye'de özellikle dosya paylaşımında yaşanırken, Güney Amerika ve Kuzey Avrupa'da Whatsapp'a erişim sorunu yaşandığı öğrenildi.

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya devleri Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta dünya genelinde erişimde sorun yaşanıyor. Facebook’tan yapılan açıklamada, yaşanan sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışıldığı, sorunun DDOS saldırısından kaynaklanmadığı belirtildi.

Instagram, Facebook ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp için açıklama geldi
Instagram, Facebook ve Whatsapp çöktü mü? İnstagram Whatsapp için açıklama geldi

Facebook'tan yapılan açıklama şöyle;

"Sorunun en kısa sürede çözülmesi için dikkatle çalışıyoruz ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz." ifadesi yer aldı.

DDOS NEDİR?

DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen Bilgi Güvenliği unsurlarından erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırı türü, zamanla şiddetinin arttırılması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüşmüştür.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA;

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirerek, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir." ifadesini kullandı.


Sayan, twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin