İmamoğlu zafer konuşması yaptı: İstanbul'u kazandık Hayırlı olsun


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmamoğlu zafer konuşması yaptı: İstanbul'u kazandık Hayırlı olsun

Seçimleri Binali Yıldırım'ın önünde getirdiği neredeyse kesinleşen İmamoğlu 8'nci kez kameralar karşısına geçti. İmamoglu "Girilmeyen 100 sandık vardır. 1 sandıkta 300 civarı oy vardır. Şu anda yüzde 85 civarında geçerli oy hesabı vardır. Girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 29 bin 408'dir. Biz öndeyiz." dedi.

Takip Et

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı.  Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.  Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı.  Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi. Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum”  diye konuştu.

SAAT 00:30: ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKAMAZSINIZ


İmamoğlu saat 00:30’da yaptığı 6’ncı açıklamada ise “AA tam 1 saattir veri girmiyor. Yarın çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız. Ne yapmak istiyorsunuz? Talimat mı bekliyorsunuz? Lütfen AA vazifesini yerine getirsin. Toplumun vicdanına adaletine hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyon insanına, çocuklarının geleceğine hesap veremezsiniz. Kazandığımı biliyorum ama bu benim devlet adamlığıma yakışmadığı için henüz açıklama yapmıyorum. Lütfen gereğini yapın” dedi.

SAAT 02:20 FARK ARTIK KAPANMAZ

Ekrem İmamoğlu saat 02:25’de yaptığı 8’nci açıklamasınra şunları söyledi: “Girilmeyen 100 sandık vardır. 1 sandıkta 300 civarı oy vardır. Şu anda yüzde 85 civarında geçerli oy hesabı vardır. Girilen 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 29 bin 408 dir biz öndeyiz.”

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin