İmamoğlu'ndan 'plaka ağaları' tepkisi: Gözünüz bizde olsun!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmamoğlu'ndan 'plaka ağaları' tepkisi: Gözünüz bizde olsun!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki taksi tartışmaları ile ilgili paylaşım yaparak "İstanbullulara bir söz verdik, Taksi plakası ağalığı bitecek.. İBB kazanacak! Gözünüz bizde olsun” dedi. Yeni taksi projesi 9. kez UKOME'de; İBB Sözcüsü Murat Ongun "Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir.." ifadelerini kullanmıştı.. 9. kez görüşülecek olan proje kabul edilirse büyük sürpriz olmuş olacak..

Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 1000 yeni taksi plakası teklifinin 9. kez oy çokluğu ile reddedilmesi gündemde yerini korurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir paylaşım geldi. 

İmamoğlu'ndan 'plaka ağaları' tepkisi: Gözünüz bizde olsun!
İmamoğlu'ndan 'plaka ağaları' tepkisi: Gözünüz bizde olsun!

"SÖZ VERDİK"
İmamoğlu paylaşımında "İstanbullulara bir söz verdik. Taksi plakası ağalığı bitecek dedik. 16 milyon İstanbullu kazanacak, bir avuç plaka ağası kaybedecek. İBB kazanacak! Gözünüz bizde olsun." dedi

İBB'NİN TAKSİ PROJESİ 9.KEZ UKOME'DE

İBB'nin yeni taksi modeli teklifi, son olarak 26 Ağustos'ta reddedilmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun toplantının ardından yapığı açıklamada, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir” demişti.

19 Şubat 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle UKOME’nin üye sayısı 27'ye çıkarıldı. Bu üyelerin 11’i İBB’den 16’sı ise hükümet tarafından belirleniyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin