İmamoğlu’ndan METRO Turizmin sahibi kaçak Galip Öztürk'e büyük darbe


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmamoğlu’ndan METRO Turizmin sahibi kaçak Galip Öztürk'e büyük darbe

İstanbul Esenler’deki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın 5 Mayıs itibariyle 25 yıllık işletme süresi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, otogarın ve otopark işletmeciliğinin İSPARK A.Ş.’ye devredilmesini görüştü. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında toplanan meclis, otogarın tümüyle İSPARK'a devredilmesini oy çokluğu ile kabul etti. Başkan İmamoğlu bir suç merkezi haline gelen ve kamuoyunda Esenler Otogarı olarak bilinen Bayrampaşa 15 Temmuz Otogarı için 'Akla ve Bilime peşkeş çekeceğim.' demişti.. Gazeteci Dinçer Gökçe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, azmettirmeden hükümlü olan Galip Öztürk, 25 yıldır otogara çökmüş durumdaydı.' dedi

Takip Et

SON DAKİKA. ESENLER OTOGARI ARTIK İBB İŞTİRAKI İSPARK'IN

Yıllardır tartışma konusu olan Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nı 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin sözleşmesi 5 Mayıs 2019 günü doldu. İBB Meclisi’nde yeni otogar yapılıncaya kadar 5 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK’a devredilmesi teklif edildi. Ancak otogarın sadece otopark kısmının 5 yıllığına İSPARK’a devredilmesine karar verildi. Otogarın ilk 1 saati ücretsiz oldu. Geri kalan otogar alanının İBB tarafından mı işletileceği yoksa ihaleye mi çıkarılacağı konusunda karar vermek üzere dosya, müdürlüğüne iade edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarın taşınması sürecinin hızlandırılacağını açıkladı.

Gazeteci Dinçer Gökçe’nin kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Esenler’deki İstanbul otogarı resmen İSPARK’a devredildi. Otogarın gelirinin yüzde 25’i İBB’ye aktarılacak. Otogara giriş çıkışlarda ise ilk 1 saat ücretsiz olacak. Cinayete azmettirmede hükümlü olan Galip Öztürk, 25 yıldır otogara çökmüş durumdaydı.” ifadelerini kullandı.

UZUN ZAMANDIR TARTIŞILIYORDU
İstanbul Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın işletme hakkını alan Avrasya Terminal İşletmeleri’nin (AVTER) sözleşmesi 5 Mayıs itibariyle doldu. 25 yıllık işletme süresinin dolmasının ardından ardından Otogarın nasıl işletileceği konusu sözleşmenin dolması nedeniyle bir süredir tartışma konusuydu.

İLK 1 SAAT ÜCRETSİZ OLACAK
İBB Meclisi, otogarın otopark işletmeciliğinin İSPARK A.Ş.’ye devredilmesi için çalışmalara başlamış, teklifin bu hafta içerisinde meclisten geçmesi bekleniyordu. Resmi açıklama henüz yapılmadı ancak Gazeteci Dinçer Gökçe, Twitter adresinden sürecin resmen tamamlandığını duyurdu. Otogar gelirinin yüzde 25’inin İBB’ye aktarılacağını belirten Dinçer, giriş çıkışlarda ise bir saat ücretsiz olacağını kaydetti.

‘CİNAYETE AZMETTİRMEKTEN HÜKÜMLÜ GALİP ÖZTÜRK OTOGARA ÇÖKMÜŞ DURUMDAYDI’
25 yıl önce Avrasya Terminal A.Ş.’ye devredilen otogarın Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün olduğunu hatırlatan Dinçer “Cinayete azmettirmeden hükümlü olan Galip Öztürk, 25 yıldır otogara çökmüş durumdaydı.” yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin