İmamoğlu'ndan kar uyarısı: En yoğun gün bugün olacak!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmamoğlu'ndan kar uyarısı: En yoğun gün bugün olacak!

Son dakika.. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da son durumu anlatıyor. Bugün kar yağışının en yoğun olacağını gün olacağını belirten İmamoğlu "Bugün diğer günlerin tamamı kadar kar yağışı yaşanacak.." ifadelerine yer verdi.

Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da İstanbul'daki kar yağışına ilişkin son durumu anlatıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Bu gece sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bir istasyonumuzda 2003'de -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de bir ölçümü diyebiliriz.

Şu ana kadar kayda değer, bizi üzen hiçbir olay yaşamadık bu çok sevindirici. Özellikle vatandaşlarımızın aracıyla mecbur kalmadıkça yola çıkmaması en önemli detaydı. Toplu taşımamızın yoğun bir çabayla hizmet verdiğini belirtmek isterim.

Vatandaşlarımıza duyuralım ki bugün, meteorolojinin sıkı uyarısı şu hemen öğlen sonrası yoğun bir yağışı diğer günlerin tamamı kadar kar yağışının bugün beklendiğini, şu anda belli bölgelerde havanın açık olması, bazı yerlerde güneşin kendisini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak. Dolayısıyla dışarıya çıkılmaması, araba kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin yine aynı sıklıkla tümüyle hizmetinizde.

Kar kalınlığı bugün itibariyle bazı yerlerde 50 cm'e kadar çıkabileceği yönünde tahminler var. Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak. Aynı zaman don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU RESMİ AÇIKLAMALAR;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

“Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Çanakkale hariç), İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Mersin, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’nun güneybatısı ile Mersin, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; İstanbul, Bursa, Yalova ve Muş ile bu akşam saatlerinde Hakkâri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İstanbul, Bursa, Yalova ve Muş ile bu akşam saatlerinde Hakkâri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa), Hakkâri çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI: YOLLARDA SON DURUM

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenini yayınladı. 

Bültene göre TEM Otoyolu'nun Gümüşova-Kavacık kavşaklarındaki viyadüklerin genleşme derzi onarım çalışmaları nedeniyle 22.00-06.00 saatlerinde şerit daraltması yapılıyor.

Ankara-Çankırı yolunun 15-17, Datça-Marmaris yolunun 38-49. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

İzmir-Torbalı-Belevi yolunun 26-28. kilometrelerinde farklı seviyeli kavşak yapım çalışmaları dolayısıyla sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

Manavgat-Alanya-Gazipaşa yolunun 47. kilometresinde yol çökmesi nedeniyle ulaşım servis yolundan yapılıyor.

Tokat-Sivas yolunun 37-42, Çivril-Dinar yolunun 0-3. kilometrelerinde bölünmüş yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bu yolların bir bölümünden iki yönlü sürdürülüyor.

Simav-Uşak yolunun 27. kilometresinde alt geçit yapım çalışmaları dolayısıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu kesimde ulaşım alternatif güzergah olarak şehir içindeki sanayi bölgesinden devam ediyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 17-18. kilometrelerindeki heyelan nedeniyle Zonguldak istikametinde ulaşıma tek şeritten kontrollü izin veriliyor.

Arhavi-Hopa yolunun 2. kilometresindeki heyelan sebebiyle Arhavi-Hopa istikameti trafiğe kapatıldı. Bu mevkide ulaşım diğer istikametten iki yönlü sağlanıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin