İmamoğlu'ndan Göksu'ya: İstanbul tarihi böyle cahil bir adam görmemiştir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmamoğlu'ndan Göksu'ya: İstanbul tarihi böyle cahil bir adam görmemiştir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun “Ya bizim yüzde 25’lik zam teklifimizi kabul edersiniz ya da bunu da vermeyiz” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu, Tevfik Göksu ile ilgili "İstanbul tarihi böyle bir cahil adam görmemiş. Biz sana pabuç mu bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’de açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi.

"İSTANBUL'A BÖYLE SEVDA OLMAZ!.."

Ekrem İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'İstanbul sevdam' diyorsanız İstanbul'a böyle sevda olmaz. Bizim belediyeler, sizin belediyeler.. Böyle bir kavram zaten olmaz" dedi.

"BU ZAMLARI BEN Mİ YAPTIM"

İSKİ’nin giderinin yüzde 25’inin elektrik olduğunu kaydeden Ekrem İmamoğlu, "Şu andaki elektrik tarifesine göre 2022’deki elektrik faturası 3 milyar TL’yi aşacak. Öteye beriye zıplamaya gerek yok. Bu zamları ben mi yaptım." diye konuştu.

İstanbul'da tarihin en büyük gördüğü zammı 1994 yılında yüzde 200 zam ile bugünkü iktidarın yaptığını belirten İmamoğlu, "İstanbul'da bir yılda yağan yağmurum 10'da 1'i sadece bir günde yağdı. Hiç sel baskını gördünüz mü İstanbul'da? İşte bunu benim İSKİ'deki yol arkadaşlarım başardı." dedi.

TEVFİK GÖKSU'YA TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'ya tepki gösteren Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Bize diyor ki Meclis toplantısında, “Ya bizim yüzde 25’lik zam teklifimizi kabul edersiniz ya da bunu da vermeyiz.” Tehdit yapıyor. İstanbul tarihi böyle bir cahil adam görmemiş. Biz sana pabuç mu bırakacağız? İstanbul'u kaybetme öfkesiyle saldırıyorlar. İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var. Yaptığınız suçtur. İSKİ yönetmeliğe göre maliyeti altında su temini yapamaz. Bu karar ret oyu veren her üyeden rücu edilecek. Bunun faturasını hukuk önünde mahkemelerde göreceksiniz. Şimdi siz düşünün.

İSKİ yönetmeliğe göre maliyeti altında su temini yapamaz. Bu karar ret oyu veren her üyeden rücu edilecek. Bunun faturasını hukuk önünde mahkemelerde göreceksiniz. Şimdi siz düşünün."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin