İlkokul öğrencilerinin harçlığına 'zoraki bağış' mektubu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İlkokul öğrencilerinin harçlığına 'zoraki bağış' mektubu

Kocaeli’de bir ilkokul müdürü, AKP’li Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına için öğrencilerin harçlıklarıyla bağış yapmasını istedi. Müdür, velilere gönderdiği yazıda, “Lütfen öğretmenlerimizin yönlendirmelerine uyarak verilen görevleri yapınız.” emir kipiyle baskı yapıldığı görüldü..

Takip Et

Corona virüse karşı tüm dünya ülkeleri milyarlarca dolarlık ekonomik destek paketi açıklamış, Türkiye’de ise tam tersi oalrak vatandaştan yardım talebinde bulunulmuş ve IBAN numarası verilmişti. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıkladığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasıyla halktan bağış istemişti.

Söz konusu kampanya için BOTAŞ’ın bağışı zorunlu tuttuğu, Yargıtay Başkanı’nın bir yazı yollayarak adalet çalışanlarına 1000 ile 100 lira arasında bağış yapılmasını istediği öğrenilmişti.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE ZORAKİ BAĞIŞ MEKTUBU

TELE1'den Nazlı Eda Piyade'in haberine göre;  Okul yönetimlerinin de öğretmenlere bağış yapması konusunda baskı yaptığı iddia edilirken, Kocaeli’de bir ilkokulda bu kez öğrencilerden bağış istendiği ortaya çıktı.

İlkokul öğrencilerinin harçlığına 'zoraki bağış' mektubu
İlkokul öğrencilerinin harçlığına 'zoraki bağış' mektubu

Kocaeli Yahyakaptan 23 Nisan İlkokulu’nda okul müdürü, öğrenci velilerine yolladığı bir yazıyla öğrencilerin kampanyaya bağış yapmasını istedi.

Yazıda, “Gün birlik ve beraberlik günü. Sizlerden ricam Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu “Milli Dayanışma Kampanyasına” harçlıklarınız ölçüsünde destek vermeniz” denilerek ilkokul öğrencilerinden bağış istendi.

‘VERİLEN GÖREVLERİ YAPINIZ’ MESAJI
Okul müdürü yazının sonunda, “Lütfen öğretmenlerimizin yönlendirmelerine uyarak verilen görevleri yapınız” mesajını paylaştı.

Öğrenci velileri duruma tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin