İlber Ortaylı’nın elini öptüğü, tarikat üyesi Ömer Tuğrul İnançer


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İlber Ortaylı’nın elini öptüğü, tarikat üyesi Ömer Tuğrul İnançer

Tarihçi Profesör İlber Ortaylı imza gününde bir anda karşısında gördüğü Ömer Tuğrul İnançer’in elini, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında öptü. Cerrahi tarikatı üyesi olan Ömer Tuğrul İnançer’in geçmişte kadınlar hakkında tepki çeken sözleriyle gündeme gelmişti. Ömer Tuğrul İnançer kadınlar için ‘Hamile kadınların dışarıda gezmesi uygun değildir, eğer hava almak istiyorlarsa kocalarının arabalarında dolaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Takip Et

İlber Ortaylı imza gününde kitap imzalarken bir anda Ömer Tuğrul İnançer’in elini öptü. Cerrahi tarikatı üyesi olan Ömer Tuğrul İnançer geçmişte kadınlar hakkında tepki çeken sözleriyle gündeme gelmişti.

Peki İlber Ortaylı’nın elini öptüğü gerici Ömer Tuğrul İnançer kimdir?

İlber Ortaylı kitap imza gününde kitap imzalarken bir anda Ömer Tuğrul İnançer‘i görüyor ve kalkıp elini öptüğü görülüyor..

ORTAYLI’NIN ELİNİ ÖPMEYE ÇALIŞTIĞI ÖMER TUĞRUL İNAÇER KİMDİR?
İlber Ortaylı’nın elini öpmeye çalıştığı Cerrahi tarikatı üyesi Ömer Tuğrul İnançer,  “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil’ ve “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı.

İnançer, TRT’deki programında kadının ekonomik özgürlüğü için ‘aldatmaca’ demiş ve ‘Çalışan kadınların yuvasını dağıttığını’ iddia etmişti. İnançer ayrıca ”Eş yoktur, zevce vardır” sözleriyle de tepki toplamıştı.

İnançer’in sözleri şöyleydi:

‘PATRONUN HİZMETİNİ YAPIYOR’
Çalışan kadından bahsediyorum. ‘Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor.

‘EŞİM DEĞİL ZEVCEM OLUR’
Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.

İnançer, Meclis çatısı altında ”Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” demişti.

HAMİLE KADIN SOKAĞA ÇIKMASIN’
Cerrahi Tarikatı’nın şeyhleri arasında anılan İnançer en son “Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil” sözleriyle büyük tepki çekmişti.
Gerici açıklamalarıyla dikkat çeken Ömer Tuğrul  İnançer, “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle de biliniyor.

‘EKONOMİK HÜRRİYET ALDATMACA’
Evlilik kurumunun bugünkü empoze edilen, ‘Ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum’, ‘kadının ekonomik hürriyeti’ gibi aldatmacalardan vazgeçilmesi lazımdır. İstatistikle meşgul olanlar boşanmaların kimler arasında olduğunu bir istatistiki anket yapıversinler.

Öte yandan Ortaylı, 1947; İnançer, 1946 doğumlu.


 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin