İki Yeni KHK Geliyor.. Zarrab davası: Bu bir kumpastır..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İki Yeni KHK Geliyor.. Zarrab davası: Bu bir kumpastır..

Son dakika kumpas açıklaması.. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ''Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır'' dedi. Öte yandan Bozdağ ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı Reza Zarrab davası için Bu bir kumpastır. açıklaması yaptı..

Takip Et

İKİ YENİ KHK ÇIKACAK

Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem düzenleme kararnemesi çıkacaktır. Muhtevasını yayınlandığında görürsünüz. 

REZA ZARRAB DAVASI: BU BİR KUMPASTIR

 Türkiye'ye dönük açık bir kumpastır. Siyasi bir davadır, hukuki dayanaktan yoksundur. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün başaramadığı hukuk darbe teşebbüsünün ABD yargısı eli ile tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Hukuki değildir. Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir. Olmayan belgeler üzerinden ellerinde varmış gibi yargılama yapıyorlar. Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin tamamı Türkiye'nin ulusal hukukuna uygun olduğu gibi bu konudaki uluslararası hukuka da uygundur.Türkiye bir hukuk devletidir, bütün ticari işlemleri bu çerçevede yürümektedir. Herhangi bir hukuka aykırılığın bulunması söz konusu değildir. Ortada delil yoktur. Türkiye'nin aleyhinde itiraflara bulunmaya daha doğrusu beyanda bulunmaya zorluyorlar.  Rıza Sarraf davasında söylenen delilleri ne zaman, nasıl elde ettiniz? Aslı mı var, orjinali mi? Bunların oluşmasında katkınız var mı? FBI ajanı bu tapelerin doğruluna nasıl hükmetti?  15 Temmuz'da ya da başka zamanlarda başarılamayanlar şimdi bir kumpasla yapılmaya çalışılıyor.

NATO'DAKİ 'DÜŞMAN' SKANDALI

Bu NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir, kabul edilemez bir durumdur. Türkiye gerekli onurlu duruşunu ortaya koymuştur ve askerlerini derhal tatbikattan geri çekmiştir. 

Türkiye tepkisini anında gösterdi. Bu saldırı sadece Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir saldırı değildir. Aynı zamanda 80 milyon Türk milletine saygısızlıktır. Kabul edilemez bir durumdur. Bu durum nedeniyle NATO Genel Sekreteri'nin özrünü olumlu karşılıyoruz. Ama bu olayı şahıslarla kaim görmediğimizi ifade etmek isteriz. Bu sadece şahıslarla izah edilebilir bir durum gibi gözükmemektedir. Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş gibi görülmektedir. Sadece 2 kişi ile alakalı işlem yapılması bu olayın tamamen enine boyuna araştırıldığı, aydınlatıldığı anlamına gelmez. Üst amirler, komutanlar kimse onlarla ilgili de işlem yapılmasını, sorumlulukları olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Üstünün örtülmemesi gerektiğini de açıkça ifade ediyoruz. 

Türkiye NATO'nun saygın bir üyesidir ve NATO'nun saygın bir üyesi olarak katkılarını sunmaya devam edecektir. Ama Türk milletine, devletine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırıyı, alçaklığı kabul etmesi mümkün değildir. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin