İki AKP'li arasında 'omurgasızlar' tartışması


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İki AKP'li arasında 'omurgasızlar' tartışması

İki AKP'li arasında omurgasızlar gerginliği... Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, kendisine "AK Parti'de niye duruyor?" diye soran Şamil Tayyar'a "Omurgasızlardan korkmam" yanıtını verdi. Arınç katıldığı bir TV programında Erdoğan sorusuna verdiği yanıtta 'Beni kodese mi tıkacaksınız' ifadelerini kullanmış ve Tayyar bu sözlere tepki göstermişti.

Takip Et

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'li Şamil Tayyar'ın "Muhtereme diyorum ki; liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyor?” sorusuna yanıt verdi.

"BENİ KODESE Mİ TIKACAKSINIZ"

Bülent Arınç, Erdoğan'la arasındaki diyalogları anlatması istendiğinde "Beni kodese mi tıkacaksınız?" espri yapmıştı. Tayyar ise Arınç'a tepki göstermişti.

Arınç, Twitter'dan eleştirilere verdiği yanıtta "Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz" dedi.

Arınç, şunları kaydetti:

"Son birkaç yıldır çeşitli vesileler ile yaptığım açıklamaların ardından beyanatlarımın kasıtlı olarak çarpıtılması ve ardından cümlelerime açıklık getirme ihtiyacı hissetmek can sıkıcı bir hal almaya başladı. Geçtiğimiz Pazar günü Kanal 42 ekranlarında merhum Oğuzhan Asiltürk'ü ve Milli Görüş'ün önemli figürlerini yad etmek üzere Yaşayan Hafiza isimli programa katıldım. Program öncesinde çerçevesini belirlediğimiz gündeme olan hassasiyetim ve saygımdan dolayı moderatörün program gündeminin dışına çıkabileceğimiz sorular sormasının önüne bir Karadeniz fıkrası ile geçtim; ardından da karşılıklı gülüşerek programı kapattık.

Fıkradaki mizah unsurunu çarpıtarak benim güncel siyaset hakkında konuşmaktan imtina ettiğimi düşünen bazıları beni korkaklıkla suçlamışlar. Çeşitli mecralarda yaptığım siyasi yorum, eleştiri hatta en doğal konuşmaları bile gündem olan biri olarak doğruyu söyleyen, ciddiyet ve vicdan sahibi biri olarak bilinmek benim için yeterlidir.

Son 10 yılda gördüğüm bir manzara var. Televizyonlarda ve gazetelerde boy gösteren kıymeti kendinden menkul sözde siyasetçi ve gazeteciler türedi. Bazı medya patronları rahatsız oldukları gazetecileri kendi gazetelerinde işe alıyor, onları kullanıyorlar. Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak endişesiyle kendi çevrelerinde tutuyorlar. Bunun örneklerini her zaman görmek mümkün. Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz. Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelâmını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin