İdlib'ten gelenlerin sayısı 300 bini aştı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İdlib'ten gelenlerin sayısı 300 bini aştı

Sıcak gelişme... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '50 bin civarında Suriyeli göçmen daha sınıra doğru geliyor...' açıklamasının ardından Türkiye sınırına ulaşanların sayısının 300 bini geçtiği belirtildi.. Sadece son 4 günde 44 bin kişi daha Türkiye'ye geldi..

Takip Et

Saldırıların hedefi olan İdlib’in Maaret el Numan ilçesi ile kırsalında yaşayan ailelerin güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırı yakınlarına göçleri devam ediyor.

Yerel kaynaklar son saldırılardan dolayı göç etmek ve Türkiye sınırına yakın alanlara gelmek zorunda kalanların sayısının her geçen gün arttığını, kasım ayı başından bu yana da gelenlerin sayısının 328 bine yükseldiğini belirtti.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Erdoğan, '50 bin Suriyeli daha sınırılarımıza doğru geliyor..' açıklamasını ilerleyen günlerde 80 bin olarak güncellemiş ve son olarak, Saray’da düzenlenen ‘Şehir ve Güvenlik Sempozyumu’ndaki konuşmasında göç dalgasına vurgu yapmıştı. Erdoğan, “200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Karşılıklı bazı tedbirler engellemeye çalışıyoruz. Ama karşınızdakiler insan. Biz batının yaptığı gibi dikenli tellerle bariyerler oluşturamayız. Çok daha adil insani olanını yapmak durumundayız” demişti. Kaynak: Sözcü-Reuters

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin