İBB'nin 'kriz müdürlerinden' 2.3 Milyon liralık acil İhale


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İBB'nin 'kriz müdürlerinden' 2.3 Milyon liralık acil İhale

İBB'nin 30 iştirak şirketinde bir türlü istifa etmeyerek krize neden olan ve haksız kazanç sağladıkları ortaya çıkan müdürler ve yönetimin neden olduğu tıkanıklık 18 Temmuz günü yüzde 90’ının istifa etmesi ile kısmen aşıldı. Ancak krizin yaşandığı sırada İBB şirketleri, İmamoğlu’nun yayınladığı acil durumlar dışındaki ihalelerin durdurulmasına ilişkin tebliğine rağmen ihalelerine devam etti. İhale süreçlerini durdurmayan şirketlerden birinin de Kültür A.Ş. olduğu ortaya çıktı. Osmanlı Sosyal Hizmetler Medikal Sağlık Yemek Organizasyonu isimli bir firmaya yaklaşık 2 milyon 300 bin TL'lik ihalenin alelacele yapıldığı ortaya çıktı..

Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) şirketi Kültür A.Ş., 23 Haziran seçimlerinden önce 18 Haziran günü, “Malzemeli yemek pişirme, servis etme, ve servis sonrası hizmetler” almak için ihale düzenledi. 2 milyon 286 bin 584 liralık teklifin sahibi Osmanlı Sosyal Hizmetler Medikal Sağlık Yemek Organizasyonu A. Ş. ile 9 Temmuz 2019 günü sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bir yıllık sözleşme 9 Temmuz 2019-8 Temmuz 2020 arasını kapsıyor. Sözleşme imzalandıktan sonra da 18 Temmuz itibarıyla diğer İBB şirketleri gibi Kültür A.Ş yönetimi de görevi bıraktı. Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü'nü Kemal Kaptaner yapıyordu.

‘İNCELERİZ, BAKARIZ'

İmamoğlu, iştirak şirketlerinin bu süreçte düzenlediği ihalelerle ilgili, “Acil olmayan ödemelerin durdurulması konusunda tebliğ yaptık. Aynı şeyi ihalelerle ilgili de yaptık. Gelir gelmez inceleriz, bakarız, usulsüzlüğü tespit ederiz. Gerekiyorsa iptalini yaparız, gerekiyorsa davamızı açarız” demişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin