İBB'de işten atılanları THY'ye alacaklar


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İBB'de işten atılanları THY'ye alacaklar

31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sürecinde ivedilikle işe alınanların çoğunluğunun sosyal medya trolü olduğu ortaya çıkınca İBB'den çıkarılmıştı. Bu işçilerin Türk Havayolları’nda işe başlayacağı iddiası gündeme geldi. Önceki gün Konya Mitingine konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan işçileri kastederek 'bizim de yapacaklarımız var' açıklaması yapmıştı.

Takip Et

İBB'de iki seçim arası yapılan işlemker mercek altına alındı. Bu dönemde özellikle çok sayıda personel alımı yapıldığı dikkat çekti. İBB bünyesinde yürütülen inceleme ve araştıma sonucunda işe alınan kişillerin çoğunluğunun sosyal medya trolü, bankamatik mamuru oldukları tespit edildi ve ilgili kişikerin iş sözleşmerl 'hakları ödenmek üzere' feshedildi..

 İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGOVEN'de çalıştıklarını ancak gerekçe belirtilmeden işten çıkartıldıklarını ileri süren işçilerin, AKP tarafında yapılan açıklamada 31 Mart seçimlerinin hemen öncesinde işe alındığının altı çizilmişti.

İBB’den çıkarılan işçilerin Türk Havayolları’nda işe başlayacağı iddiası gündeme geldi.

Airport Haber Yazarı Ali Kıdık, “İBB’den çıkartılanlar THY’ye mi?” başlıklı yazısında, “THY kaynaklarından edindiğim bilgidir bu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan veya istifa edenlerin yeni durağı THY olacakmış” ifadelerini kullandı.

“Bunun geçmişte örnekleri çok” diyen Ali Kıdık, “Temel Kotil’den Abdurrahman Gündoğdu’ya kadar hepsi belediye geçmişi olan yöneticiler idi. Ne diyelim onu da bir kez daha görmüş olacağız” diye yazdı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin