Hükumetin zam teklifi belli oldu: Memur zam oranı ne kadar oldu?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hükumetin zam teklifi belli oldu: Memur zam oranı ne kadar oldu?

Son dakika haberi; Hükumetin memura zam teklifi belli oldu.. 2019 memur zam teklifi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca memurun merakla beklediği zam oranı teklifi hükümet tarafından az önce açıklandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bakan Selçuk’un teklifi açıklamasının ardından, “Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil, heyeti dışarıya alıyorum.. Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz.” açıklamasını yaptı. Hükümetin yaptığı zam oranları ünlü komedyen rahmetli Levent Kırca'nın memura 'zamcık' skecini hatırlattı..

Takip Et

Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında yeniden toplandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri yer aldı. 


Hükümetin memura 2020 yılı zam teklifi ilk 6 ay yüzde 3.5, 2. altı ayda yüzde 3 oldu. 

MEMUR SEN: BU TEKLİFİ YOK SAYIYORUZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bakan Selçuk’un teklifi açıklamasının ardından, “Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil, heyeti dışarıya alıyorum. Piyasanın gerçekleri ile uyumlu bir teklif değildir. Memur emeklilerin giderleri arttı. Bu oranlar ne gerçekçi ne de yeterli. Biz getirilen teklif kamu görevlilerinin bütçesinde bir dengelenmeyi göstermiyor. Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz.” açıklamasını yaptı.

MEMUR-SEN NE İSTEMİŞTİ?
Memur-Sen taban aylığa seyyanen 200 lira, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 için yüzde 6+6 zam ve 2020 yılı için yüzde 3, 2021 yılı için yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin