Hemoroidin Çaresi Bu Yemek! Ancak ağzınızla değil!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hemoroidin Çaresi Bu Yemek! Ancak ağzınızla değil!

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, Besin değeri olarak da ıspanağa benzeyen pazı, hemoroid rahatsızlığından muzdarip olanlar için faydalıdır. dedi. Ayrıca Pazı yemeği tarifi ile akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürebilir, sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Takip Et

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, 'Besin değeri olarak da ıspanağa benzeyen pazı betakaroten ( A vitamini), C vitamini, K vitamini ve Folik Asit bakımından zengindir. Bunların dışında pazının içeriğinde E vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini de bulunmaktadır.

Pazı sindirimi kolay olan besin değeri bakımından ıspanağa benzeyen salatası, kavurması ve farklı yemekleri yapılan bir çok sebze gibi sağlığımız için önemli faydaları bulunur' dedi.

Hemoroidin Çaresi Bu Yemek! Ancak ağızdan değil!
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç

Aynı zamanda Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, pazının faydalarını şu şekilde sıralıyor:

Pazı birçok yeşil sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. Pazının içerisinde yer alan antioksidan miktarı bu sebzenin anti kanserojen olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.

halk arasında Basur olarak bilinen hemoroid rahatsızlığına karşı çözüm arıyorsanız mutlaka pazıyı deneyip kullanabilirsiniz. Pazı haşlanarak lapası hazırlanarak basur memelerinin üzerine konursa hemoroid yani basur için fayda sağlar. Aynı zamanda vücuttaki deri hastalıklarına ve şişliğe de iyi gelir.


PAZI YEMEĞİ TARİFİ

Pazı yemeği tarifi düdüklüde pişirildiğinde 10 dk'da hazırlanan pratik ve lezzetli bir yemek tarifidir. hem sağlıklı beslenmek hem de pratik bir yemek arayışındaysanız pazı yemeği tarifi tam size göre. 

Malzemeler 

1 kg pazı 
3 adet domates
2 adet orta boy soğan 
1 diş sarımsak
1 çay bardağı bulgur 
Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz 


PAZI YEMEĞİ YAPILIŞI

Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağı koydunğunuz düdüklü tencerenin içerisine ilk olarak soğanları sonrasında ise domates rendesini ekleyin iyice harmanladıktan sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Üzerine çay bardağı su ekleyerek düdüklüde tam  dk pişirin.

Damak zevkinize göre yoğurtla servis edebilirsiniz.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin