HDP'nin İstanbul'da Kararı Belli oldu: HDP Kimi Destekleyecek


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
HDP'nin İstanbul'da Kararı Belli oldu: HDP Kimi Destekleyecek

Son dakika.. HDP'li Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, Şaibeli olan YSK’nın iptal kararıdır. Halk değil, ben belirlerim diyor. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Halkın aklıyla resmen alay ediyorlar. İstanbul’da iktidar ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı. 23 Haziran’da aynı kararlılıkla daha güçlü demokrasi ittifakındayız... dedi

Takip Et

Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘HDP 23 HAZİRAN’DA AYNI KARARLILIKLA DAHA GÜÇLÜK DEMOKRASİ İTTİFAKI’
Bizler 31 Mart seçimlerinde çok iyi gördük; bölgede seçimler olağanüstü tecrit altında yapıldı. Halk iradesine tecrit uygulandı. İstanbul seçimlerinde de halkın iradesi YSK eliyle önce tecrit edildi, sonra kayyum atanarak gasp edildi.

YSK’nin seçimleri yenileme kararını değerlendiren Buldan, “Şaibeli olan YSK’nın iptal kararıdır. Halk değil, ben belirlerim diyor. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Halkın aklıyla resmen alay ediyorlar. İstanbul’da iktidar ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı.” dedi.

El konulan belediyelerimizin de yerlerde tekmelenen annelerimizin de hesabını 23 Haziran’da bir kez daha soracağız. Cizre’ye sahip çıkmayan İstanbul’a sahip çıkamaz.

23 Haziran’da yapılacak seçim tam anlamıyla referandumdur. Hep dünya 5’ten büyüktür diyor ya. Biz de diyoruz.

HDP’nin durduğu yer nettir. Kimse HDP üzerinden tartışma yürütmesin. HDP demokrasiden yanadır. HDP iradesi gasp edilenlerin yanındadır. HDP 31 Mart seçimlerinde güç dengesini değiştirdi. 23 Haziran’da aynı kararlılıkla daha güçlü demokrasi ittifakı dedi.

AÇLIK GREVLERİ
“Leyla Güven açlık grevinin 187’nci günündedir. 30 siyasi tutsak açlık grevlerini ölüm orucuna çevirmişlerdir. Çocukları ölmesin diyen anneler çocukları ölmesin diye günlerdir cezaevinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Şu mübarek ramazan ayında beyaz tülbentli annelere yapılan işkenceye hep birlikte tanıklık ettik. Bunun adı faşizmdir. Annelere uzanan o karanlı kellerin sahipleri bilmelidir ki annelerimizin ahını aldınız. Sevgili anneler sakın merak etmeyin, sizlerle beraberiz, birlikte mücadele ediyoruz, birlikte kazanacağız.

"ÖLÜM ORUÇLARINA KİMSE KULAK TIKAYAMAZ"

“Öcalan’la görüşüldü. Oradan çıkan mesaj önemlidir. Bu herkese açık ve önemli olduğu kadar da bir çağrıdır. Ülkenin geleceğine yönelik umutları yeşertecek yeni bir başlangıç için bu ışık görmezden gelinmemelidir. Demokrasiden yana olan bütün kesimler tarihi bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyadır. Tüm siyasetçileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Ölüm oruçlarına hiç kimse kulak tıkayamaz.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin