Hatay Cezaevi'de firar girişimi: İsyanı bastırıldı 3 ölü 9 yaralı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hatay Cezaevi'de firar girişimi: İsyanı bastırıldı 3 ölü 9 yaralı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki firar girişiminin önlenmesi için yapılan müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklunun yaralandığını, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybettiğini, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Takip Et

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda firar girişimi yaşandığına dair görüntü ve haberler üzerine Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

CTE'den yapılan yazılı açıklamada, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun ‘firar teşebbüsünde bulunduğu’ ve ardından yangın çıkardığı ifade edildi.

Açıklamada, firarı önlemek, yangını söndürmek ve ceza infaz kurumundaki tutuklu ile hükümlülerin güvenliğini sağlamak gerekçesiyle mahkumlara ‘müdahalede’ bulunulduğu kaydedildi. Çıkan olaylarda, 12 hükümlü ve tutuklunun yaralandığı ve hastaneye sevk edilenlerden 3’ünün yaşamını yitirdiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralanmış, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ü vefat etmiştir. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Ceza infaz kurumunda kadın hükümlü/tutuklulara tecavüz edildiği iddiaları ve diğer asılsız ithamlar tamamen gerçek dışıdır."

Açıklamada, söz konusu olaylar sonucu ceza infaz kurumunun kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hükümlü ve tutukluların başka ceza infaz kurumlarına sevkinin sağlandığı bilgisine yer verildi.

"CEZAEVİ HASAR GÖRDÜ"

Deprem Bölgesi Hatay’dan canlı yayın yapan NTV muhabiri, sosyal medyada dolaşan “Hatay T Tipi Cezaevi’nde isyan çıktı” haberleri ile ilgili konuştu.

NTV Muhabiri, “Ankara ile konuştuk. İsyan değil bir firar girişimi oldu. Depremde cezaevinin hasar gördüğü biliniyor, hasar gören bölümlerden mi kaçtı tutuklular şu an için bilinmiyor. Fakat net bir bilgi var, o da cezaevinde akşam saatlerinde bir firar girişimi olduğu” dedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin