Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü oldu

Bir süre ABD'de Halkbank davası kapsamında tutuklu kalan ardından tahliye edilerek Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğüne atandı

Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir süre ABD’de tutuklu kalan ardından tahliye edilerek Türkiye’ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlayacağını duyurdu.
Albayrak, “Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hakan Atilla, Borsa İstanbul'a Genel Müdürü oldu
Hakan Atilla, Borsa İstanbul'a Genel Müdürü oldu

NE OLMUŞTU?

Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, ‘kara para aklama’ iddiasıyla ilgili ise Atilla’nın masum olduğuna karar vermişti. 32 ay hapis cezasına mahkum edilen Atilla, 19 Temmuz 2019’da tahliye edilmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin