Gezi Davası'nda tüm sanıklara beraat kararı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Gezi Davası'nda tüm sanıklara beraat kararı

Gezi Davası'nın altıncı duruşması bugün Silivri'de görüldü. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme salonunda bulunan 9 sanık tüm suçlamalardan beraat ederken, ifadesi alınmayan 7 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Takip Et

Gezi Davası'na yönelik devam eden soruşturmanın 6. duruşması bugün Silivri’de sanık avukatlarının savunması ile görüldü. Mahkeme heyeti tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Mahleme, davanın tek tutuklu sanığı, Osman Kavala'nın da başka suçtan hükmü olmaması halinde beraat ve tahliyesine hükmetti. Yurt dışında bulunan sanıkların dosyaları ise ayrıldı.

YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

Alabora’nın eşi Pınar Öğün, beraat kararlarının ardından ilk tepkisini attığı bir tweet ile gösterdi. Öğün, tweet’inde “7 yıl akıyor. Gözlerimden… durmuyor. Geçmiş olsun diyen içinden geçiren herkese sarılıyorum” mesajını paylaştı.

Gezi Davası'nda tüm sanıklara beraat kararı
Gezi Davası'nda tüm sanıklara beraat kararı

Gezi Parkı Davası’nda Memet Ali Alabora’nın yanı sıra Can Dündar, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin dosyaları ayrıldı. Ayrıca bu isimler hakkındaki yakalama kararı da kaldırıldı.

ÇOK SAYIDA SİYASİ İSİM DAVAYI TAKİP ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi ve Muharrem Erkek, bazı CHP milletvekilleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu. Bazı HDP milletvekillerinin yana sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da duruşmaya katıldı.

Davada Osman Kavala, Mücella Yapıcı ve Yiğit Aksakoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis; Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Al Ekmekçi için 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ve diğer 7 sanığın da dosyalarının ayrılması isteniyordu.

Gezi Davası'nda tüm sanıklara beraat kararı
Mahkeme salonundan çıkarılan izleyiciler dışarıda bekliyor

İsveç, Kanada, İsviçre, Danimarka, Almanya ve Hollanda’nın başkonsolosları ile İngiltere, Lüksemburg, Belçika, İrlanda ile ABD’nin büyükelçileri veya büyükelçilik temsilcileri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

 

Davanın diğer sanıkları ise şöyle:

Ayşe Mücella Yapıcı (Mimar)

Ayşe Pınar Alabora (Oyuncu)

Can Dündar (Gazeteci-yazar)

Çiğdem Mater Utku (Sinemacı ve gazeteci)

Gökçe Yılmaz (Açık Toplum Vakfı Türkiye Temsilcisi)

Handan Meltem Arıkan (Yazar)

Hanzade Hikmet Germiyanoğlu (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü)

İnanç Ekmekçi

Ali Hakan Altınay (Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi)

Memet Ali Alabora (Oyuncu)

Mine Özerden (Sinemacı, yönetmen yardımcısı ve reklamcı)

Şerafettin Can Atalay (Avukat)

Tayfun Kahraman (Eski TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi akademisyen)

Yiğit Ali Ekmekçi (Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Terakki Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Üyesi)

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin