Gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç tahliye edildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç tahliye edildi

MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin görüntülü haberi yayınladıkları için yargılanan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, sitenin Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi hakkında karar verildi. Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun bütün suçlardan beraatine karar verildi. MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasında tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç tahliye edildi.

Takip Et

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Libya şehidinin cenaze haberi nedeniyle 6 aydır cezaevinde tutuluyordu.

24 Haziran’da yapılan davanın ilk duruşmasında Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Keser ve Haber Müdürü Ferhat Çelik, 4 aylık tutukluluğun ardından tahliye edilmişti.

Gazeteciler, daha önce ismi Meclis kürsüsü de dahil olmak üzere birçok basın yayın kuruluşunda yer almış MİT şehidi haberi nedeniyle tutuklanmıştı.

Libya'da şehit olan MİT personelinin cenaze töreninin haberleştirilmesinin ardından yaşanan tutuklamalar sonucu açılan davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde üçü tutuklu sekiz gazeteci ikinci kez hakim karşısına çıktı. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme şu kararları verdi:

-Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel'in tahliyesine karar verdi.

-Mahkeme Pehlivan, Kılınç ve Ağırel'e yurtdışına çıkma yasağı koydu.

-Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci tüm suçlamalardan beraat etti.

-Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a MİT Kanunu 27/3. maddeden 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.


 
Aydın Keser, Fethat Çelik ve Murat Ağırel hakkında mahkeme MİT Kanunu 27/3. maddeden 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verdi.

-Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin