Gayrimenkul alarak Türk Vatandaşı olmaya büyük zam


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Gayrimenkul alarak Türk Vatandaşı olmaya büyük zam

Son dakika.. Gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı almak da zamlandı.. Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltileceği açıklandı.

Takip Et

Türk vatandaşlığına başvuruda şartları değişiyor.

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karara göre; vatandaşlık başvurusunda alınacak gayrimenkulün değeri yükseltilecek. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı alabilmek için 250 bin dolar olan başvuru şartı, 400 bin dolara yükseltilecek.

Son aylardaki fahiş kira artışlarının önüne geçecek mi?

Öte yandan kararın ardından ev alamayan yabancıların kiralık dairelere yönelmesiyle kira ücretlerinde bir artışın olabileceğine dikkat çekiliyor.

Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara yapılan konut satışları ile vatandaşlık verişlmesine yönelik yapılan son değişiklik hakkında açıklamalarda bulundu. 

Gayrimenkul alarak Türk Vatandaşı olmaya büyük zam
Gayrimenkul alarak Türk Vatandaşı olmaya büyük zam

Gayrimenkul alarak Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için alt limitin 400 bin dolara çıkarılması yerinde bir karardır. Vatandaşlık için alt limitin yükseltilmesi bir çok yönden olumlu bir gelişme sağlayacaktır. Zira gerek jeopolitik gerekse tarihi ve doğa açısından ülkemizin her karış toprağı ve vatandaşlığı çok değerlidir.

"DAHA NİTELİKLİ YABANCI GETİRECEKTİR."

Diğer taraftan bu değere sahip olmak isteyenlerin ödeyeceği para, ülkemiz ekonomisine de daha fazla katkı sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizden gayrimenkul alacak olan yabancıların daha nitelikli olmasına vesile olacaktır.

4 EMLAĞIN 3'Ü VATANDAŞLIK İÇİN SATILIYOR!

Son yıllarda ülkemizde satılan her 4 gayrimenkulden 3’ünün vatandaşlık amaçlı olduğu göz önüne alınacak olursa,  alt limitin artırılması nitelikli ve varlıklı yabancılar için fazla bir önem arz etmeyecektir. Diğer bir ifade ile yabancıya satış hedefinde çok büyük sapmalara yol açmayacaktır.

KONUT FİYATLARINI YÜKSELTİYORDU
Gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık programı ilk olarak 2017 yılında hayata geçirildi. Bir yıl sonra vatandaşlık için gerekli olan yatırım miktarı 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. 2021’de yabancılara toplam 58 bin 576 konut satıldı.

Uzmanlar, gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık uygulamasının, son dönemde konut fiyatlarındaki görülen astronomik artışlarda etkili olduğuna işaret ediyor. Uzmanlar, inşaat maliyetlerindeki artış ve negatif reel faizin yanı sıra yabancıların giderek artan konut alımlarının da fiyatları yukarı ittiğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin